Od 180 prodavnica Idee, Agrokor treba da proda 21?

Savet Komisije za zaštitu konkurencije Srbije odobrio je Agrokoru kupovinu "Poslovnog sistema Mercator" uz uslov da proda 21 prodavnicu Idee, u 15 mesta u Srbiji

  • 5

Savet Komisije za zaštitu konkurencije Srbije danas je doneo rešenje kojim je uslovno odobrio društvu Agrokor d.d. iz Republike Hrvatske kupovinu slovenačkog društva "Poslovni sistem Mercator".

Uslov podrazumeva da Agrokor ustupi - proda svoje maloprodajno poslovanje nekom od konkurenata u toj delatnosti, a procenjeno je da Agrokor to treba da učini sa 21 prodavnicom (alternativno 22), u 15 mesta u Srbiji. Precizirano je da je reč o prodavnicama ukupne neto prodajne kvadrature od oko 20.000 kvadratnih metara.

Tu se pre svega misli na prodavnice iz trgovinskog lanca Idea, kojih, prema sajtu te firme ima 180, a najviše na području Beograda 37 i Niša 35.

Pitanje Tanjuga upućeno Idei da li je to i konačni spisak prodavnica u tom trgovinskom lancu su prosledili Agrokoru u Zagreb, gde opet podatke za sada ne mogu da predoče zbog Božićnih praznika.

Kompanija Agrokor u Srbiji je prisutna preko svoja 22 povezana i aktivna društva, među kojima su i "Dijamant" iz Zrenjanina, "Frikom" iz Beograda, "Kikindski mlin".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA