BiH: Plate funkcionera 20.000 evra!

Stotinak zvaničnika i direktora preduzeća u Bosni i Hercegovini za tri meseca je na ime plate dobilo oko 1,2 miliona evra

  • 7

Sarajevski mediji, pozivajući se na podatke Poreske uprave, objavili su da plate pojedinih bosanskih funkcionera za mart, april i maj ove godine dosežu 20.000 evra. Bivši direktor farmaceutske kompanije Bosnalijek Nedžad Polić u martu je primio platu od 7.000 evra, dok je za maj "osvojio premiju" zbog čega mu je isplaćeno 21.000 evra.

Bivši komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Glibić u aprilu je dobio platu od 12.000 evra, dok je članu Uprave Sarajevo osiguranja Izetu Jeliću isplaćeno 10.000 evra. Tako je svega stotinjak zvaničnika i direktora preduzeća u Federaciji BiH, za tri meseca naplatilo ukupno oko 1,2 miliona evra na ime plata.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić ocenio je da su plate nekih funkcionera u Federaciji BiH "bezobrazno visoke za uslove u kojima živimo".

- Koji su to rezultati poslovanja koji mogu opravdati tako visoke plate, posebno ako se uzmu u obzir pokazatelji da su neke od tih firmi stalni gubitnici, te da se stalno traži način kako da se njihovi gubici saniraju - rekao je Nikšić novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim rečima, plata premijera Federacije sigurno nije ni među 1.000 najviših plata u BiH, gde je oko pola miliona nezaposlenih, a prosečna neto plata iznosi oko 430 evra, zbog čega su informacije o izuzetno visokim platama izazvale veliku pažnju u medijima i javnosti.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    27. decembar 2013 | 21:18

    Hajmo svi građani ujediniti se i otjerati bagru sa vlasti nezivimo mi od njih nego oni od nas i jos nas pljackaju.Čuj plata toliko hiljada eura,uzmimo motke svi nebitno koja nacija i otjerati bagru i sve im oteti i podijeliti narodu.

  • Alina

    28. decembar 2013 | 09:37

    Ma hajde, ima lijek protiv gladi, zove se nacionalizam. Bitno je da imamo tri clana predsjednistva i vise ministara nego stanovnika. Imamo cobane, a skacemo u provaliju, dok se oni iza krevelje i sotoniraju zajedno. Bravo bosanci i nismo bolje zasluzili. "Nemojmo zivjeti skupa, vjesajmo se skupa!"

  • Mrgud

    28. decembar 2013 | 08:55

    Jest al mi nismo takav narod mi trpimo pa taman i da pocrkamo od gladi,sto je najgore od svega opet trcimo da damo glas takvima i njima slicnim,ja naprimer vec dugi niz godina uopste ne izlazim na izbore.Dal se jednom desi nesto slicno kao sto Rumuni uradise sa Causeskim da vidite kako bi se onda lopovluk sveo na nulu al znaju oni da do toga nece nikad doci pa gule li gule glupi narod kome i ja naravno pripadam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA