• 34

Vratio državljanstvo jer mu Srbija uništava život!

- Hoću da izađem iz tog vrzinog kola i da nastavim život normalno, jer za sve ove godine nisam mogao normalno da živim, koliko sam se trudio da živim poštujući zakone, ja to nisam mogao - kaže leskovčanin Goran Rakić

  • 34

Leskovčanin Goran Rakić podneo je pre više od 15 meseci Zahtev za otpust iz državljanstva. Ne želi više da bude državljanin Republike Srbije, jer smatra da mu "država ugrožava ljudska i građanska prava i uništava život", objavio je RTS.
- Niko me do sada nije pozvao telefonom da pita, da kaže: Vi ste građanin, šta su uzroci, šta vas je dovelo do ovog zahteva - kaže Goran Rakić.

U njegovom životu za sada nema promena, i dalje je bez posla, bez krova nad glavom i bez stalnog prebivališta. Dva velika posla su mu propala i nema više sredstava da pokrene neki posao, pa od zahteva ne odustaje.
- Hoću da izađem iz tog vrzinog kola i da nastavim život normalno, jer za sve ove godine nisam mogao normalno da živim, koliko sam se trudio da živim poštujući zakone, ja to nisam mogao. Jedva da sam opstajao - kaže Goran.
U Policijskoj upravi Leskovac kažu da Rakić u ovom trenutku ne ispunjava osnovne formalno-pravne uslove za otpust iz državljanstva. On nema drugo državljanstvo, a ni dokaze da će dobiti državljanstvo druge države.
(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cigani Đimnastiko

    Tebra...ne pitaj šta Srbija može da uradi za tebe već šta ti možeš da uradiš za nju! JFK

  • Goran Rakić

    Ja sam osoba,o kojoj govori ovaj članak.Sasvim slučajno sam naišao na njega,krenuvši na B92 Forum.Zapanjen sam sposobnošću medija da promene sadržaj i smisao teme.Skrenuli su tok dešavanja u,njima,željenom pravcu.Da li je to od RTS-a ili su to uradili ovde,na B92, ne znam.Proveriću u toku dana,pa ću se ponovo oglasiti ovde.(Naravno ako dopuste da se vidi ono što pišem).Na forumu B92 imate temu : Moralo je...nazalost ! Tu,za sada,možete naći ono što vas zanima,o ovom slučaju. Ograđujem se od nekih neistina i "delimičnih" istina iz ovog članka. Neko se namerno sprda sa istinom menjajući sadržaj i značenja.Ovde se ne radi o onom što su člankom hteli da prikažu.Izostavleno je mnogo šta,a i izmenjeno.A,korupciju i bezakonje,nisu spomenuli ??! Čitajte,pažljivo,sadržaj na skeniranim dokumentima.Dostupni su i za download. Pokušaću,najkasnije sutra,da se oglasim ponovo.

  • Srbin

    Klasican neradnik...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima