ZAJEČAR: Petak u znaku najmlađih

U Galeriji Memorijala "Nikola Pašić" otvorna je izložba radova mališana koji su pristigli na konkurs za najlepšu čestitku pod nazivom "Deca Zaječara, svoj deci Sveta". Zatim im je Deda Mraz podelio slatkiše i poželeo srećnu Novu godinu

  • 0

U Zaječaru je petak u potpunosti bio dan posvećen najmlađim stanovnicima. Najpre je u Galeriji Memorijala „Nikola Pašić", otvorna izložba radova, koji su pristigli na konkurs za najlepšu čestitku, pod nazivom „Deca Zaječara, svoj deci Sveta".

Od 262 rada koliko ih je stvoreno i poslato na adresu CEKIT-a, stručna komisija je morala da odabere dva . Te je tako u konkurenciji najboljeg likovnog rada, pobedio grupni rad PU „Đulići", obdanište „Maslačak", dok je najbolji književni rad došao iz sela Veliki Izvor iz O.Š „Vuk Karadžić".

Najbolji su dobili nagrade, a njihova čestitka, koja je spojena u jedno, obićiće čitav svet, obzirom da će biti poslata na adrese svih ambasada, konzulata i sličnih institucija koje rade na teritoriji Srbije.

Nakon ovog usledio je Novogodišnji program za decu, u organizaciji Centra za kulturu i turizam CEKIT u Zaječaru i Dečijeg centra. Pred više stotina dece i roditelja, program su uveličali dečiji hor „Čarolija", Kreativni centar koji je izveo predstavu „Detinjstvo", a onda su nastupili učenici 6 i 7 razreda sa svojim bendom „Rock Ćira i rock Spira".

Ipak, najveće oduševljenje kod dece izazvalo je pojavljivanje, najtraženijeg dede u ovom trenutku. Zaječarskim mališanima, Deda Mraz je podelio slatkiše i poželeo srećnu Novu godinu. Oba programa su realizovana pod pokroviteljstvom Gradske uprave, koja se ove godine opredelila za najmlađe sugrađane, a ne kao što je do sada bio slučaj na koje kakve pevaljke.

Podsećamo da ove godine u gradu na Timoku neće biti organizovanog dočeka na Trgu, ali su zato najmlađi obradovani što programima upriličenim za njih, a i po prvi put je organizovano deljenje paketića za decu čiji roditelji rade u javnim ustanovama, ustanovama koje su budžetski korisnici , Centra za socijalni rad, ali i onih najugroženijih. Nadamo se da će to postati tradicionalno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA