• 8

Ozbiljno shvatiti najave o vraćanju viza za Srbiju!

Izvršni direktor Grupe 484 Vladimir Petronijević izjavio je danas da su najave o ukidanju bezviznog režima Srbije sa EU zbog povećanog broja lažnih azilanata do sada najozbiljnije

  • 8

Izvršni direktor Grupe 484 Vladimir Petronijević izjavio je danas da su najave o ukidanju bezviznog režima Srbije sa EU i vraćanju viza zbog povećanog broja lažnih azilanata do sada najozbiljnije.
- To je zbog toga što na snagu stupa izmenjena regulativa EU o tom problemu, odnosno još nismo bili u situaciji da evropske zemlje razgovaraju o tome - rekao je Petronijević RTS-u.

On je istakao da inicijativu može da pokrene bilo koja članica EU i da najviše problema imamo s Nemačkom i Švedskom.
- Prema izmenjenoj regulativi, Evropski parlament nema ulogu koju je imao u uspostavljanju bezviznog režima i to nije dobro za Srbiju, jer tamo Srbija ima dosta prijatelja - naveo je Petronijević.
On je objasnio da odluku donose Evropska komisija i Evropski savet, uz konsultacije sa stručnim službama EU.
Prema njegovim rečima, poruka koja bi bila poslata Srbiji ukidanjem bezviznog režima može biti ozbiljno ugrožavanje procesa evrointegracija i podrške građana evropskom putu.
Petronijević je rekao da postoji prostor za dogovor sa EU i da je problem moguće rešiti jedino u saradnji sa zemljama članicama.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk popovic

    Ja se izvinjavam, al' ko je ovaj " expert"?

  • Правдa

    Uvedite vize molim vas!!!Vi ste nam jedina nada u spas!!!

  • ne treba viza

    Oni su unistili celu srbiju zato i propada srbija,i jugoslaviju su unistili i treba svi da odu kod njih na teret drzave dosta su nas ojadili.A oni da dodju u srbiju da vide malo kako se zivi...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima