Ozbiljno shvatiti najave o vraćanju viza za Srbiju!

Izvršni direktor Grupe 484 Vladimir Petronijević izjavio je danas da su najave o ukidanju bezviznog režima Srbije sa EU zbog povećanog broja lažnih azilanata do sada najozbiljnije

  • 8

Izvršni direktor Grupe 484 Vladimir Petronijević izjavio je danas da su najave o ukidanju bezviznog režima Srbije sa EU i vraćanju viza zbog povećanog broja lažnih azilanata do sada najozbiljnije.

- To je zbog toga što na snagu stupa izmenjena regulativa EU o tom problemu, odnosno još nismo bili u situaciji da evropske zemlje razgovaraju o tome - rekao je Petronijević RTS-u.

On je istakao da inicijativu može da pokrene bilo koja članica EU i da najviše problema imamo s Nemačkom i Švedskom.

- Prema izmenjenoj regulativi, Evropski parlament nema ulogu koju je imao u uspostavljanju bezviznog režima i to nije dobro za Srbiju, jer tamo Srbija ima dosta prijatelja - naveo je Petronijević.

On je objasnio da odluku donose Evropska komisija i Evropski savet, uz konsultacije sa stručnim službama EU.

Prema njegovim rečima, poruka koja bi bila poslata Srbiji ukidanjem bezviznog režima može biti ozbiljno ugrožavanje procesa evrointegracija i podrške građana evropskom putu.

Petronijević je rekao da postoji prostor za dogovor sa EU i da je problem moguće rešiti jedino u saradnji sa zemljama članicama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drakula

    28. decembar 2013 | 11:44

    Meni je svejedno,jer nemam novca nigde da idem,tako da mogu odmah vize da vrate!Ali zato nasi politicari,ulizice,odmah treba da udare kontra merom,ali od toga nista nema!Zao mi je sto sam srbin,i sramota me je kada gledam kako se utrkuju da sto vise uniste ovu zemlju!

  • pa i treba da se vrate

    28. decembar 2013 | 17:02

    Dosta je bilo Bezanja iz ove zemlje! Svi znamo da u Srbiji bukvalno nista ne valja; zato Evropo, zatvaraj nam sve granice, da niko vise ni turisticki odavde ne moze dok ne prokljuca i onda konacno Nova Revolucija ne pocisti ovo djubre u Srbiji!!!

  • evropska unija

    28. decembar 2013 | 13:19

    Od 19.12.2009.do 28.12.2013godine,Rekli su sigurno do sada jedno 10 puta za vracanje viza srbiji i opet nista se nije desilo.Nemaju vise sta da pisu pa ajde da pisu nesto za vize :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA