VUČIĆ: Za dilere droge pakao tek predstoji!

- Oni koji su mislili da su nedodirljivi, pokazalo se da mogu da se pozivaju na bilo čiju zaštitu, ali im to neće pomoći - poručuje vicepremijer

  • 23

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je do sada u akciji "Grom 1" uhapšeno 128 osoba, a da se očekuje u ove dve akcije, "Grom" i "Grom 1" bude procesuirano 500 osoba!

- Oni koji su mislili da su nedodirljivi, pokazalo se da mogu da se pozivaju na bilo čiju zaštitu, ali im to neće pomoći - rekao je vicepremijer.

Uhapšeni su veliki narko-dileri, zaplenjena je velika količina oružja i droge. Policija je ušla u više od 1.000 objekata. Pretres je počeo rano jutros oko 4.30 časova. Akcija se izvodi se po zahtevu Biroa za koordinaciju rada i službi bezbednosti.

- Od jutros država Srbija sprovodi najopsežniju akciju protiv narko dilera. Ne postoji nijedno ime koje možete da pronađete a da državni organi nisu upali u njihove stanove. Pronalazili smo blindirana vrata. Ima značajnih imena, prvih vojnika, operativaca, šefova narko mafije. Za 48 sati saopšticemo imena uhapšenih dilera iz Beograda, Novog Beograda i sa Voždovca - rekao je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

- Očekujemo da u ove dve akcije bude procesuirano 500 osoba. Ovo je najveći uspeh u regionu -  istakao je on .

- Pošto su neki pomislili da mogu da pobegnu i da se sklone, mogu da im poručim samo jedno: 'njima pakao tek predostoji'. Ponavljaćemo tu akciju dok ne izlečimo društvo od ove pošasti -  naglasio je Vučić.

Kako je dodao, izvršeno je 250 zaplena, pronađeno je dosta oružja: 31 pištolj, 29 pušaka, 3.177 komada municije, 504 grama plastičnog eksploziva i zaplenjeno je 74.000 evra i šest automobila.

Takođe je, kako je istakao, pronađeno šest osoba koje su na poternicama i rasvetljeno je osam krivičnih dela (uglavnom razbojništava). Vučić je rekao i da su uhapšeni neki najopasniji krimilaci pa čak i serijske ubice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    28. decembar 2013 | 12:33

    Samo napred Aco,je*i im kevu!

  • Komsija

    28. decembar 2013 | 12:35

    Znaci dileri droge zivet ce u 2 pakla posto svi mi vec zivimo u paklu koje su nam napravili politicari

  • flux

    28. decembar 2013 | 12:38

    toliko je droga postala sastavni deo nasih zivota da mi je prosto neverovatno da ce se najzad o drogi govoriti kao o necem opasnom i tesko dostupnom Samo napred, hapsite sve! Na po najmanje 5 godina i za obicno posedovanje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA