• 10

Od 24 privatizacije 20 u vreme Koštunice i Živkovića!

Čak 20 od 24 privatizacije preduzeća, koje je Evropska komisija označila sumnjivim i tražila njihovu reviziju, obavljene su u vreme dok su premijeri bili Vojislav Koštunica i Zoran Živković, a ministri za privatizaciju Predrag Bubalo i Aleksandar Vlahović

 • 10

Čak 20 od 24 privatizacije preduzeća, koje je Evropska komisija označila sumnjivim i tražila njihovu reviziju, obavljene su u vreme dok su premijeri bili Vojislav Koštunica i Zoran Živković, a ministri za privatizaciju Predrag Bubalo i Aleksandar Vlahović.
Od sumnjivih privatizacija sa spiska Evropskog parlamenta do početka avgusta 2012. godine krivični postupci pokrenuti su samo u slučaju "Mobtel", "Ce-market" i "Azotara Pančevo".

Evropska komisija je u proleće iste godine saopštila da je posebno zainteresovana da se obavi detaljna istraga prodaje "Sartida", "Jugoremedije", ATP "Vojvodina" i "Mobtela".
EP je u grupu sumnjivih privatizacija uvrstio, između ostalih, i privatizciju Luke Beograd, Nacionalne štedionice, Novosti, Veterinarskog zavoda - Zemun, Keramike iz Kanjiže, Zastave elektro, Tehnohemije, Srboleka, Šinvoza, Prosvete, Azotare Pančevo, kao i postavljanje optičkih kablova koje je radilo preduzeće Nuba invest, izvoz šećera u EU, te koncesiju za autoput Horgoš-Požega.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Misa

  A ostalih 4 za vreme nekog drugog lopova!

  24
  2

  Podelite komentar

 • N. M

  Proverite bogastvo Z.Zivkovica danas i pre ulaska u politiku i nece biti potrebno mnogo vremena da se dokaze koliki je to kriminalac.

  20
  4

  Podelite komentar

 • Dutch

  Nije samo Kostunica bio na vlasti

  16
  1

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima