• 10

Od 24 privatizacije 20 u vreme Koštunice i Živkovića!

Čak 20 od 24 privatizacije preduzeća, koje je Evropska komisija označila sumnjivim i tražila njihovu reviziju, obavljene su u vreme dok su premijeri bili Vojislav Koštunica i Zoran Živković, a ministri za privatizaciju Predrag Bubalo i Aleksandar Vlahović

  • 10

Čak 20 od 24 privatizacije preduzeća, koje je Evropska komisija označila sumnjivim i tražila njihovu reviziju, obavljene su u vreme dok su premijeri bili Vojislav Koštunica i Zoran Živković, a ministri za privatizaciju Predrag Bubalo i Aleksandar Vlahović.
Od sumnjivih privatizacija sa spiska Evropskog parlamenta do početka avgusta 2012. godine krivični postupci pokrenuti su samo u slučaju "Mobtel", "Ce-market" i "Azotara Pančevo".

Evropska komisija je u proleće iste godine saopštila da je posebno zainteresovana da se obavi detaljna istraga prodaje "Sartida", "Jugoremedije", ATP "Vojvodina" i "Mobtela".
EP je u grupu sumnjivih privatizacija uvrstio, između ostalih, i privatizciju Luke Beograd, Nacionalne štedionice, Novosti, Veterinarskog zavoda - Zemun, Keramike iz Kanjiže, Zastave elektro, Tehnohemije, Srboleka, Šinvoza, Prosvete, Azotare Pančevo, kao i postavljanje optičkih kablova koje je radilo preduzeće Nuba invest, izvoz šećera u EU, te koncesiju za autoput Horgoš-Požega.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zullu

    Pitajte ga koliko je uzeo od privatizacije DIN Nis...Niko ne sme da ga prozove a svi znaju kako se obogatio.Ko stiti zokija, papa?

  • aca i toma sd

    ZUTA prica .

  • aca i toma sd

    Sve je to bila ZUTA prica ....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima