• 1

EPS: Sve rashode odobrila Vlada Srbije

Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da bez saglasnosti Vlade nije isplaćivala novac za sponzorstva sportskih društava, ističući da nijedan "dinar nije isplatila na crno"

  • 1

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da bez saglasnosti Vlade nije isplaćivala novac za sponzorstva sportskih društava, ističući da nijedan "dinar nije isplatila na crno".

"Ugovori o sponzorstvu sa sportskim savezima potpisani su pred kamerama u prisustvu ministara prethodne Vlade, do leta 2012, a nova Vlada Srbije nije osporila Godišnji plan poslovanja kojim je to bilo predviđeno", navodi se u saopštenju EPS-a povodom izveštaja Državne revizorske institucije o poslovanju EPS-a za 2012. godinu.

Kako se navodi, godišnji program poslovanja JP EPS, kao i zavisnih privrednih društava, za 2012. godinu izrađen je u roku propisanom zakonom i dostavljen je Vladi Srbije u decembru 2011. godine, ali je i pored svih napora usvojen tek u novembru 2012. godine.

Davanjem saglasnosti Vlade na Godišnji program poslovanja JP EPS, 8. novembra 2012. godine, odobrene su, iako naknadno, i sve planske pozicije prihoda i rashoda JP EPS, uključujući i planove nabavki.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima