• 0

Kina ublažila politiku jednog deteta i ukinula radne logore

Kineske vlasti danas su zvanično ublažile kontroverznu politiku jednog deteta, koja je bila na snazi više od tri decenije i ukinule "prevaspitavanje u radnim logorima", ustanovljeno pre 56 godina

  • 0

Kineske vlasti danas su zvanično ublažile kontroverznu politiku jednog deteta, koja je bila na snazi više od tri decenije i ukinule "prevaspitavanje u radnim logorima", ustanovljeno pre 56 godina.

Politika jednog deteta u Kini uvedena je oko 1980. godine i do sada je dozvoljavala većini parova da imaju samo jedno dete, dok su drugo dete mogli da imaju samo parovi od kojih su i suprug i supruga jedinci ili oni koji žive u ruralnim oblastima, a čije je prvo dete devojčica.

U skladu s novim merama, drugo dete od sada će moći da imaju parovi od kojih su ili suprug ili supruga jedino dete svojih roditelja.

Demografski stručnjaci i kreatori politike procenjuju da će od ublažavanja politike jednog deteta korist imati 15 miliona do 20 miliona roditelja, uglavnom u gradovima, i da će se broj novorođenčadi sa 16 miliona godišnje, u prvih nekoliko godina povećati za jedan do dva miliona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima