• 0

LAŽNA PRADA U DŽAMIJI: Španska policija zaplenila milion komada falsifikovane odeće!

- Mreža, marokanskog porekla, imala je saradnike širom Španije koji su u poslednje dve godine distribuirali 235 tona lažne garderobe, obuće i zaradili više miliona evra - navedeno je u saopštenju policije

  • 0

Policija je razbila najveći lanac proizvođača falsifikovane odeće i uhapsila 99 osoba, od toga dva imama, zbog prodaje 235 tona falsifikata robnih marki odeće i obuće, saopštila je lokalna vlada.
Lanac je bio sastavljen od proizvodnje falsifikovane robe u ilegalnim fabrikama na severu Portugalije, a zatim je roba išla preko granice do grada Činso de Limija sa 10.000 stanovnika na severozapadu Španije, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Mreža, marokanskog porekla, imala je saradnike širom Španije koji su u poslednje dve godine distribuirali 235 tona lažne garderobe, obuće i zaradili 5,5 miliona evra - navedeno je u saopštenju.

Jedan od vođa nelegalnog posla bio je i imam džamije u Limiji, gde je policija pronašla skriveni novac i još neka dokumenta, a džamija je primila skoro 100.000 evra donacija. Uhapšen je i imam džamije u obližnjem gradu Ourense. Njegovo ime je bilo na bankarkskom računu koji je koristila grupa, a policija veruje da je on pomagao u pranju novca.
Policija je pretražila 117 lokacija širom zemlje uključujući i dve džamije, kao deo istrage koja je povedena septembra 2012. godine i izvedena u saradnji sa portugalskim vlastima. Policija je zaplenila više od milion komada falsifikovane odeće, bankarske kartice i softver za 200 registrovanih brendova.
Policija je zatvorila 10 ilegalnih fabrika na severu Portugalije gde se proizvodila falsifikovana roba. Vlasti su uhapsile 65 ljudi u Španiji i 34 u Portugaliji. Među uhapšenima je 37 državljana Senegala, 34 Portugalije, 19 Maroka i devet Španije.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima