ZAVIRITE U LABORATORIJU DROGE: Telegraf vas vodi u podzemlje koje je udario Grom 1 (FOTO)

U Nišu je najveće iznenađenje izazvalo hapšenje jednog direktora preduzeća u čijoj je vikendici otkrivena najsavremenija laboratorija za odgajanje marihuane vredna preko 40.000 evra, kakva do sada u Srbiji nije viđena

  • 16

Niška policija je bila najuspešnija u Srbiji u sprovodjenju akcije „Grom 1" jer je zaplenila preko trideset kilograma narkotika, otkrila tri laboratorije za proizvodnju droge i uhapsila petnaest osoba, dok je još troje nakon saslušanja pušteno da se brani sa slobode.

Najveće iznenađenje izazvalo je hapšenje Saše S., uglednog Nišlije i direktora jednog preduzeća, u čijoj je vikendici u selu Donje Vlase, otkrivena najsavremenija laboratorija za odgajanje marihuane vredna preko 40.000 evra.

U niškoj policiji ističu da je ova laboratorija nešto što do sada u Srbiji nije viđeno.

- Laboratorija je bila odlično zakamuflirana, vikendica je ograđena zidovima a okolo su visoki borovi tako da se sa ulice ne može videti njena unutrašnjost. Dograđen je veći broj prostorija, specijalno za potrebe laboratorije. Instalirana je najsavremenija oprema, filteri za prečišćavanje vazduha, kako se miris marihuane ne bi osećao, lampe za pospešivanje rasta, uređaji za održavanje optimalne vlažnosti vazduha.... Nađeno je tridesetak kilograma marihuane, uključujući i veću količina skanka spremnog za prodaju, najverovatnije namenjenog tržištu zapadne Evrope. U stanu osumnjičenog pronađen je i pištolj kao i četrdeset umetničkih slika čije poreklo utvrđujemo. Još dve laboratorije za proizvodnju marihuane otkrivene su u selima Pukovac i Balajnac – kažu naši sagovornici.

Ukupno je nađeno: 16 kilograma suve marihuane, 10 kilograma sirove marihuane, 100 saksija sa mladim biljkama, 0.90 grama kokaina, 161.70 grama duvana za nargilu,  1 gram semenki kanabisa, 1 pištolj, 1 lovačka puška 1.080 komada municije, 40 umetničkih slika.

Pogledajte foto-galeriju:

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kubura123

    29. decembar 2013 | 19:40

    E ćime se oni prse... što ne uhapse dilere što prodavaju heroin i kemijsku drogu što ubija djecu a ne travu koja je vec godinama legalna u prodaji u holandiji...

  • flux

    29. decembar 2013 | 18:16

    profitabilan biznis

  • Sila

    29. decembar 2013 | 18:35

    Sto je duvan za nargilu zabranjen?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA