Prihvatilište za stare otvoreno i tokom praznika

Prihvatilište za odrasla i stara lica otvoreno je svakog dana u godini, 24 sata. Tradicija od 1973. godine je da se svake godine za korisnike i radnike na dežurstvu organizuje doček

  • 1

Prihvatilište za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici biće otvoreno 24 sata i tokom novogodišnjih i božićnih praznika, a kako najavljuju u toj ustanovi, 31. decembra će za korisnike, ali i zaposlene koji će Novu 2014. dočekati radno biti organizovan doček.

- Tradicija Prihvatilišta koja potiče od 1973. godine je da se svake godine za korisnike i radnike koji su na dežurstvu organizuje doček - rekao je direktor Prihvatilišta Prvoslav Nikolić.

U Prihvatilištu se slave Božić, Nova godina, srpska Nova godina i sve je spremno za doček 2014, naveo je Nikolić, podsetivši da su vrata te ustanove otvorena svakog dana u godini, 24 sata, te da nije iznenađenje da i tokom dočeka pristignu novi korisnici.

Navodeći da je broj korisnika povećan u odnosu na prethodne godine, on je rekao da ih je ove godine bilo oko 600, te da su prostorije u Prihvatilištu prebukirane posebno kad zahladi i da tamo bude i do 30 odsto više ljudi nego što objektivno mogu da prihvate.

- U Prihvatilištu ima 104 mesta, a u toku jednog dana desi se da bude i više od 150 korisnika - naveo je Nikolić, uz podatak da za normalno funkcionisanje Prihvatilišta novac redovno obezbeđuje Grad, te da zato očekuje da će i ova zima proći normalno.

Korisnike, inače, najčešće upućuju centri za socijalni rad, Hitna pomoć, policija, ali isto tako svako kome treba pomoć može sam da dođe ili može da ga dovede neko od članova porodice, komšija, bilo ko od građana, podsetio je Nikolić izrazivši nadu da će u drugoj polovini 2014. godine početi rekonstrukcija i dogradnja Prihvatilišta.

Izrada idejnog i glavnog projekta je u toku, Prihvatilište sada ima 940 kvadrata, a nakon rekonstrukcije i dogradnje imaće 3.315 metara kvadratnih.

- Očekujem da rekonstrukcija i izgradnja počnu tokom 2014, a da na proleće 2015. imamo sasvim nov prostor - zaključio je Nikolić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Т.М.

    30. decembar 2013 | 12:56

    Првослав је добар човек, знам лично да је помогао доста људи. Да је срећа да је више таквих људи на положајима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA