• 11

ŠTA ĆE POJEFTINITI U 2014? Poslovni prostor, oranice, automobili...

Zbog niske inflacije banke bi naredne godine mogle da spuste kamate na dinarske pozajmice, a jeftinije će biti i mleko i mlečne prerađevine

  • 11

Osim povoljnijih uslova za kupovinu skupocenih automobila i poslovnog prostora, jeftinijeg mleka i mlečnih prerađevina, građanima bi u 2014. godini zaduživanje u bankama u domaćoj valuti ili kupovina oranica mogao, takođe, biti isplativ potez.

Kako piše "Blic", hektar obradive zemlje u Vojvodini, umesto 10.000 evra, koštaće hiljadu manje usled besparice među poljoprivrednicima.

Očekuje se da i poslovni prostor pojeftini od 10 do 20 odsto.

- U Beogradu ima oko 100.000 kvadrata praznog poslovnog prostora, pa je realno očekivati dalji pad cene - kaže za "Blic" Nedeljko Malinović, vlasnik agencije za nekretnine "Legat".

Jeftiniji će biti i automobili za oko 2,5 odsto, jer se od 1. januara ukida carina, a realno je, piše list, i da zbog niske inflacije banke spuste kamate na dinarske pozajmice.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Komentari

  • Viktorkv

    Neće pojeftiniti autombili iz uvoza, naprotiv biće skuplji jer se više za porez ne uzima katološka vrednost vozila iz zemlje iz koje se automobil uvozi već po kataloškoj vrednosti vozila po katologu AMS Srbije....

  • NEKO

    Mnogo volim kad godina izda sve poskupi pojeftini p....

  • Pussy

    Iliti vam/nam sve ono sto nemamo i necemi moci da imamo....xaxaxaxaxaxaxa...lopovi bre sve...hocu revoluciju!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima