Rade Marković ipak nije prebačen u samicu!

- Rade Marković je i dalje radno angažovan u Sedmom paviljonu požarevačke Zabele, u kome služi kaznu - rekli su u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, ali nisu želeli da otkriju na kojim poslovima

  • 3

Radomir Marković, nekadašnji načelnik DB-a  ipak nije prebačen je u samicu u Sedmom paviljonu požarevačkog zatvora Zabela, kako su danas objavili pojedini mediji.

Kako je rečeno za B92 u Upravi za izvršenje zatvorskih sankcija, samica se određuje kao disciplinska mera, koja Radetu Markoviću nije izrečena, jer za to nije bilo nikakvog povoda.

- Rade Marković je i dalje radno angažovan u Sedmom paviljonu požarevačke Zabele, u kome služi kaznu - rekli su u Upravi, ali nisu želeli da otkriju na kojim poslovima.

Podsetimo, beogradski list "Danas" objavio je da je nekadašnji načelnik DB-a Radomir Marković prebačen u samicu u Sedmom paviljonu požarevačkog zatvora Zabela.

Markoviću je nakon 13 godina robije ukinuta radna obaveza i nalazi se u najstrožem režimu, koji podrazumeva boravak u samici i korišćenje samo kašike za jelo, i slična zatvorska pravila. Markoviću je stavljeno do znanja da je do promene tretmana došlo zbog njegove lične bezbednosti, dok njegova porodica smatra da je reč o rezultatu pisanja medija pre nekoliko sedmica, kazao je izvor lista "Danas".

Sredinom novembra objavljeno je gotovo istovremeno da je Marković tražio pomilovanje od predsednika Tomislava Nikolića (zbog čega ga je u Zabeli posetio i predsednikov savetnik Oliver Antić), kao i da je neformalno ispitan zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

Nakon 13 godina robije, Markoviću je ukinuta radna obaveza i nalazi se u najstrožem režimu, koji podrazumeva boravak u samici i korišćenje samo kašike za jelo.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    30. decembar 2013 | 12:39

    Шта је разлог изолације? Диск са осетљивим подацима? Поједини политичари се, значи, боје нечега, али чега питамо се?

  • Sima

    30. decembar 2013 | 18:53

    Mnoge DOS-manlije se plaše ovog čoveka ,zato što zna ko je sve izdavao Srbiju i bio plaćenik CIE .

  • Hercegov grad

    31. decembar 2013 | 14:33

    Trebalo bi usoitati sve penzionisabe radnike skuzbi bezbednisti ta kikvidaciju terirista i domacih izdajnika!Dobro bi bilo dodekiti irdene domacim izdajnicima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA