JADRANKA ŠEŠELJ: Nadam se najboljem, sada je strašno!

- Zaista ne moram da vam prepričavam kako nam je. Svako normalan može da pretpostavi koliko nam je teško. Nadamo se da će on da bude dobro, da živi, da nekako prevaziđe sve što mu se desilo - kaže Jadranka Šešelj za Telegraf

  • 20

Podrška javnih ličnosti Vojislavu Šešelju i peticije da se on pusti na slobodu kako bi se lečio u Srbiji, njegovoj supruzi i porodici mnogo znače. Kako ističe Jadranka Šešelj, ona se nada da će se uskoro nešto, u celokupnoj situaciji koja je zadesila njenu porodicu, promeniti nabolje.

- Nemam nove informacije u vezi s terapijom koju bi Voja trebalo da prima. Čuli smo se, ni njemu to još nije saopšteno - rekla je Jadranka Šešelj za Telegraf.

Prema najavama, danas bi lideru Srpske radikalne stranke trebalo da bude saopšteno koja će vrsta hemoterapija biti primenjena, kako bi nastavio svoje lečenje. Pretpostavlja se da će hemoterapija, bilo da se obavlja tabletama ili intervenozno, trajati od četiri do šest meseci.

Mnoge javne ličnosti, među kojima su Mirjana Bobić Mojsilović, Isidora Bjelica i Istok Pavlović na društvenim mrežama javno su podržali puštanje Vojislava Šešelja na slobodu, kako bi se lečio. Pokrenute su peticije na nekoliko sajtova, a planirano je da grupa književnika, akademika i javnih ličnosi uputi otvoreno pismo Vladi Srbije i predsedniku, Tomislavu Nikoliću, kako bi se angažovali da se lider SRS pusti na slobodu.

- Njihova podrška nam puno znači. Videla sam da su peticije pokrenute na društvenim mrežama. Međutim, država nije preduzela ništa, nije napravla nijedan korak. Moram da kažem da to nisam ni očekivala. I na ovom ispitu su pali i opet su pokazali ko su u stvari - dodala je Jadranka.

Vojislavu Šešelju operisan je 19. decembra, po hitnom postupku, tumor na debelom crevu, a tom prilikom odstranjeno mu je 30 centimetara creva. Šešelj se posle operacije javio se nakratko porodici i rekao da se oseća dobro. Nakon analize utvrđene su metastaze na limfnim čvorovima, pa je zbog toga neophodno da se podvrgne lečenju hemoterapijom.

- Zaista ne moram da vam prepričavam kako nam je. Svako normalan može da pretpostavi koliko nam je teško. Nadamo se da će on da bude dobro, da živi, da nekako prevaziđe sve što mu se desilo. Svakog dana se nadamo da će nešto da se promeni kako ne bi bilo ovako strašno - rekla je Jadranka Šešelj.

Vojislav Šešelj otišao je u Hag dobrovoljno 2003. godine, a pred tribunalom optužen je za zločine nad muslimanima i Hrvatima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH. Predstavnica za štampu Tribunala Magdalena Spalinska izjavila je ranije da Haški tribunal ne može da obelodanjuje informacije o zdravstvenom stanju optuženika, uključujući i Šešelja.

Šešelj zatražio da ga puste na slobodu

Kako je saopštila Srpska radikalna stranka, Vojislav Šešelj je danas Žalbenom veću Haškog tribunala uložio žalbu na Odluku Pretresnog veća o nastavku postupka sa novoizabranim sudijom. On je zatražio da veće obustavi postupak zbog povrede prava na suđenje i da ga neodložno puste na slobodu ili da postupak, sa novoizabranim sudijom otpočne iz početka.

- Osporavanom Odlukom Pretresno veće je naložilo nastavak postupka protiv predsednika srpskih radikala sa novoizabranim sudijom Niangom koji je zamenio sudiju Harhofa, izuzetog iz predmeta zbog pristrasnosti. Postupak sa novoizabranim sudijom nikako ne može da se nastavi zato što on nije učestvovao u postupku od početka, nikada nije video Vojislava Šešelja, nije video nijednog svedoka niti je učestvovao u njihovom saslušanju - saopštila je SRS.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    30. decembar 2013 | 21:56

    Nisam nikada podržavao politiku Šešelja i njegovih kumova Nikolića i Vučića,ali ako je ovo pravda i suđenje,svet može da ide u p.... materinu......!!??

  • Ostap Bender

    30. decembar 2013 | 22:06

    Terapija citostaticima je posle operacije karcinoma kolona uobiccajen postupak i to ne treba suviše dramatizovati. Danas se ta vrsta karcinoma uspešno lecci. Liccno sam prošao kroz to pre pet godina. Ne verujem da Šešelj neće imati adekvatno leccenje. U svakom sluccaju bilo bi normalno da naša drzzava uccini sve što mozze da se on lecci ovde. I to bez politiziranja i pljuvanja sa bilo koje strane.

  • Djuka

    30. decembar 2013 | 22:09

    Izdrži Šele!!! Svi mi znamo da vlasti u Srbiji nije u interesu da izadjes ziv iz Haga. Zato sto bi prodrmao celu politicku scenu u Srbiji!! I svakome bi oborio rejting!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA