• 38

RS: Bošnjaci neće u školu Sveti Sava!

Za klub Bošnjaka nije prihvatljivo ni obeležavanje školske slave Svetog Save, a obrazloženje je da je u školi većina bošnjačke dece i da je srpski narod privilegovan

  • 38

Klub Bošnjaka u Veću naroda Republike Srpske smatra da naziv osnovne škole "Sveti Sava" u Vrbanjcima kod Kotor-Varoši narušava princip ravnopravnosti konstitutivnih naroda, zbog čega je pokrenuo inicijativu za ocenu ustavnosti školskog Statuta.

- Nazivom škole je osiguran privilegirani položaj srpskom narodu u očuvanju tradicije, kulture i identiteta - kaže šef ovog kluba Mujo Hadžiomerović.

Za klub Bošnjaka nije prihvatljivo ni obeležavanje školske slave Svetog Save, a obrazloženje je da je u školi većina bošnjačke dece (52,78 odsto).

Kako prenosi agencija Fena, roditelji bošnjačkih učenika u Vrbanjcima duže vreme tražili su od nadležnih u RS da omoguće da njihova deca uče nacionalnu grupu predmeta, a iz resornog Ministarstva nisu odgovorili pozitivno na te zahteve.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    Nek idu u Tuzlu

  • Marko

    Ćutite bre i školujte se!!!

  • Marko

    Dosta bre više Bosnjaka i Bosanskog jezika...ranije je bila jedna kraljevina, odakle bre niče ovolika mržnja... Ovo me ozbiljno ljuti. Dok god se budu ovako ponasali neće se promeniti ništa i još će da ostanu nez napredka

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima