Optužio ženu da nije bila devica, pa osuđen na bičevanje

Optuženi muškarac, poreklom iz Jemena, osuđen je u Saudijskoj Arabiji na kaznu bičevanjem zbog toga što nije pružio dokaze kojima bi potkrepio svoje optužbe da se njegova supruga pre nego što se venčala sa njim već udavala

  • 5
Javno bičevanje u Iranu Foto: Tanjug/AP

Sudija u gradu Meka u Saudijskoj Arabiji naložio je da jedan muškarac dobije 20 udaraca bičem zbog toga što je svoju suprugu optužio da nije bila devica u trenutku kada su se venčali, objavio je danas saudijski vebsajt Al-Šark.

Optuženi muškarac, poreklom iz Jemena, osuđen je na kaznu bičevanjem zbog toga što nije pružio dokaze kojima bi potkrepio svoje optužbe, navodi saudijski novinski sajt, a prenosi AP.

On je, kako piše Al-Šark, optužio svoju suprugu u prisustvu njenog oca i drugih, starijih suseda kako je lagala da je devica.

On, takođe, tvrdi da se ona, pre nego što se venčala sa njim, već udavala i razvela, a da je prema bračnom ugovoru morala biti devica u trenutku kada su stupili u brak, što se i podrazumeva u konzervativnim delovima arapskog sveta.

Uvređena supruga se, posle muževljevih optužbi, obratila sudu kako bi odbranila svoju čast i reputaciju, navodi saudijski vebsajt.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • audi7

    30. decembar 2013 | 19:22

    Hahaha opasno po zadnjicu

  • Burduš

    30. decembar 2013 | 22:28

    Tako treba sa idiotima. Saudijci su zakon. Bicevanje nego sta!!!

  • Бајкер

    30. decembar 2013 | 20:11

    Знаш из искуства,или му завидиш?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA