• 3

POPOVIĆ: Rusko tržište je naša šansa

- Vlada bi trebalo da razmisli o formiranju izvozne banke koja bi pomogla plasman robe na rusko tržište. Znate, ljubav, poštovanje i uvažavanje Srba i Rusa su obostrani i iskreni, ali je vreme da iz te bliskosti proistekne i poslovni rezultat - rekao je potpredsednik DSS-a Nenad Popović

 • 3

Poslednji je trenutak da Srbija prestane da, u ekonomskom smislu, sva jaja drži u jednoj korpi i počne da razvija privredu sa zemljama koje ekonomski rastu, čija su tržišta "gladna" i na kojima bi naš izvoz mogao biti konkurentan, smatraju mnogi naši poslovni ljudi koji su na tržištu Rusije.
Deklaracijom o strateškom partnerstvu koju su potpisali predsednici Srbije i Rusije Tomislav Nikolić i Vladimir Putin, Rusija je uz Kinu, Francusku i Italiju postala četvrta zemlja s kojom imamo strateško partnerstvo, i to moramo iskoristiti - navodi Nenad Popović, potpredsednik DSS-a i jedan od najuspešnijih srpskih privrednika u Rusiji, vlasnik ABS holdinga koji čini deset fabrika.

Srbija bi, prema rečima Popovića, morala da obezbedi raznovrsnost spoljnotrgovinskih partnera.
- Ne smemo da ekonomski zavisimo samo od jednog partnera, a sa 58 odsto razmene to je sada EU, tržište koje je u stagnaciji - ističe Popović.

Istini za volju, izvoz Srbije u Rusiju je za samo godinu dana porastao 9,5 odsto, pre svega zahvaljujući poljoprivredi.
- Vlada bi trebalo da razmisli o formiranju izvozne banke koja bi pomogla plasman robe na rusko tržište. Znate, ljubav, poštovanje i uvažavanje Srba i Rusa su obostrani i iskreni, ali je vreme da iz te bliskosti proistekne i poslovni rezultat. Jedan danski putopisac je u 17. veku napisao da "Rusi sporo uprežu, ali zato brzo voze". To je preraslo u metaforu koja bi i na Srbe mogla da se preslika. Sad su kola upregnuta. Vreme je da počnemo da vozimo - kaže Popović.
(Telegraf.rs /Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • ENZO

  Da ne bude i ovaj RADOZNAO.

  3
  0

  Podelite komentar

 • Braca

  Ruska crkva

  2
  1

  Podelite komentar

 • da li ste vi normalni

  Sta Srbija pravi, proizvodi i stvara na svetskom kvalitetu da bi izvozila u rusiju ili bilo gde!

  7
  1

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima