OČEKIVANJA OD 2014: Osećanje lične sreće, pesimizam o ekonomiji

Prema istraživanju "TNS Medium Galup", tek svaki deseti građanin Srbije očekuje ekonomski prosperitet naredne godine, dok se srećno osećalo 42 odsto ispitanih

  • 1

Osećaj lične sreće kod građana Srbije je u porastu i pored pesimizma koji preovladava u ekonomskim očekivanjima, pokazalo je istraživanje o očekivanjima od 2014. godine, koje je u Srbiji sproveo "TNS Medium Galup".

Srbija se nalazi na šestom mestu vodećih pesimista u svetu kada je reč o ekonomskim očekivanjima za narednu godinu, a polovina građana Srbije očekuje ekonomske poteškoće u 2014, pokazuje istraživanje, u kome nije navedeno u koliko država je sprovedeno, ali je za svaku pitanu oblast izdvojeno prvih 10 zemalja.

Prema navedenom istraživanju, tek svaki deseti građanin Srbije očekuje prosperitet u 2014.

Skoro svaki treći građanin Srbije očekuje da će ekonomska situacija ostati ista, dok samo 13 odsto očekuje ekonomski prosperitet. Najveći optimisti u pogledu ekonomskog prosperiteta su mladi.

Na ličnom nivou, međutim, rezultati pokazuju da je među građanima Srbije osećanje sreće sve prisutnije i raste iz godine u godinu - krajem ove godine indeks sreće iznosi 32 odsto, dok je lane bio 21 odsto, a pre dve godine samo osam odsto.

Krajem 2013. srećno se osećalo 42 odsto ispitanih građana Srbije, ni srećno ni nesrećno 48 posto, dok je svaki deseti građanin nesrećan.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    31. decembar 2013 | 09:19

    Osecajte se srecno zbog svojih najblizih, zbog ljudi koje volite i koji vole vas. Sreca je u sitnim stvarima, ekonomiju perpustite strucnjacima i ne opterecujte se stanjem u zemlji. Ljubav, sreca i zdravlje su najvece bogatstvo. Srecna Nova godina svima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA