• 12

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: U 2014. nove vakcine, oprema, izgradnja kliničkih centara

Ministarka zdravlja je najavila da je cilj da u 2014. godini lekar ima mnogo više vremena za komunikaciju sa pacijentom, da se smanje liste čekanja i da će se raditi na izgradnji kliničkih centara u Kragujevcu i Nišu

  • 12

Ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović najavila je rad u 2014. godini na nabavci neophodnih vakcina, opreme, izgradnji kliničkih centara i donošenju potrebnih zakona u zdravstvu.

Ðukić Dejanović je navela da će sve novorođene bebe od 1. maja dobiti petovalentne vakcine i da će od sredstava kredita Svetske banke biti nabavljeno šest, a možda i sedam linearnih akceleratora, kako bi proces zračenja bio sproveden na tehnološki savremen način.

Ministarka zdravlja je najavila da je cilj da u 2014. godini lekar ima mnogo više vremena za komunikaciju sa pacijentom, da se smanje liste čekanja i da će se u okviru programa rekonstrukcije, raditi na izgradnji kliničkih centara u Kragujevcu i Nišu.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Foto: Tanjug/Nenad Milošević

- Imaćemo zakon o medicinskim dokumentima i evidencijama - najavila je ministarka zdravlja u izjavi za Jutarnji program TV Pink.

Ðukić Dejanović smatra da je najveći problem što domovi zdravlja još uvek ne rade na potreban način, da nagrađivanje ljudi koji rade u domovima zdravlja mora biti u skladu sa kvalitetom, a ne kvantitetom rada i da domovi zdravlja moraju biti najvažnije institucije.

Ona je rekla da su u protekloj godini izvori korupcije bili kod zapošljavanja, snabdevanja lekovima, sanitetskim i medicinskim materijalom i u slučajevima prekovremenog rada, zbog čega je građanima omogućeno da telefonom prijave sumnju na korupciju u zdravstvu.

Prema njenim rečima, cilj je da već u 2014. godini jedino putem konkursa bude moguće sticanje statusa radnika u zdravstvu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • olivera

    Na cemu je ova zena? Sanja li decu koja su mrla, jer nije bilo para za njihovo lecenje?

  • ritum ti tuki

    Nove vakcine,nove bolesti,nove nus pojave.

  • Aleksandar RS

    Nove vakcine sa novim nus pojavama! Ne vakcinisite decu!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima