ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: U 2014. nove vakcine, oprema, izgradnja kliničkih centara

Ministarka zdravlja je najavila da je cilj da u 2014. godini lekar ima mnogo više vremena za komunikaciju sa pacijentom, da se smanje liste čekanja i da će se raditi na izgradnji kliničkih centara u Kragujevcu i Nišu

  • 12

Ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović najavila je rad u 2014. godini na nabavci neophodnih vakcina, opreme, izgradnji kliničkih centara i donošenju potrebnih zakona u zdravstvu.

Ðukić Dejanović je navela da će sve novorođene bebe od 1. maja dobiti petovalentne vakcine i da će od sredstava kredita Svetske banke biti nabavljeno šest, a možda i sedam linearnih akceleratora, kako bi proces zračenja bio sproveden na tehnološki savremen način.

Ministarka zdravlja je najavila da je cilj da u 2014. godini lekar ima mnogo više vremena za komunikaciju sa pacijentom, da se smanje liste čekanja i da će se u okviru programa rekonstrukcije, raditi na izgradnji kliničkih centara u Kragujevcu i Nišu.

- Imaćemo zakon o medicinskim dokumentima i evidencijama - najavila je ministarka zdravlja u izjavi za Jutarnji program TV Pink.

Ðukić Dejanović smatra da je najveći problem što domovi zdravlja još uvek ne rade na potreban način, da nagrađivanje ljudi koji rade u domovima zdravlja mora biti u skladu sa kvalitetom, a ne kvantitetom rada i da domovi zdravlja moraju biti najvažnije institucije.

Ona je rekla da su u protekloj godini izvori korupcije bili kod zapošljavanja, snabdevanja lekovima, sanitetskim i medicinskim materijalom i u slučajevima prekovremenog rada, zbog čega je građanima omogućeno da telefonom prijave sumnju na korupciju u zdravstvu.

Prema njenim rečima, cilj je da već u 2014. godini jedino putem konkursa bude moguće sticanje statusa radnika u zdravstvu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mici

    31. decembar 2013 | 13:33

    Te vakcine mi se posebno sviđaju, pogotovo što nam decu tretirate kao zamorčiće.

  • Profesor

    31. decembar 2013 | 18:04

    najgori ministar u poslednjih 50 godina!

  • Т.М.

    31. decembar 2013 | 17:20

    Вакцинација убија имунитет беба, само да се зна.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA