• 0

Krivična prijava zbog pranja novca

Zbog zloupotrebe položaja, pranja novca i poreske utaje, policija je podnela krivičnui prijavu protiv V. M. iz Beograda. Optuženi je malverzacijama oštetio preduzeće "Ratko Mitrović - Dedinje" za više od 78,5 miliona dinara

  • 0

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv V. M. iz Beograda, odgovornog lica privrednog društva "Trashback" iz Beograda, koji se tereti za zloupotrebu položaja, pranja novca i poreske utaje kojom je oštetio preduzeće "Ratko Mitrović - Dedinje" za više od 78,5 miliona dinara.
Kako se navodi u saopštenju MUP-a, V. M. je, uz pomoć nekoliko odgovornih lica preduzeća "Ganex gradnja", "Ratko Mitrović - Dedinje", "Zenon invest", "New mark" i "Riveta", ispostavljao fiktivne račune o prodaji građevinskog materijala.

Privredna društva su fiktivne račune, nakon prijema, isporučivala preduzeću "Ratko Mitrović - Dedinje", koje ih je isplaćivalo, posle čega su osumnjičeni vršili prenos novčanih sredstava preduzeću Trashback i drugim privrednim društvima u inostranstvu.
Roba do podnošenja krivične prijave nije isporučena.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima