• 0

Krivična prijava zbog pranja novca

Zbog zloupotrebe položaja, pranja novca i poreske utaje, policija je podnela krivičnui prijavu protiv V. M. iz Beograda. Optuženi je malverzacijama oštetio preduzeće "Ratko Mitrović - Dedinje" za više od 78,5 miliona dinara

  • 0

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv V. M. iz Beograda, odgovornog lica privrednog društva "Trashback" iz Beograda, koji se tereti za zloupotrebu položaja, pranja novca i poreske utaje kojom je oštetio preduzeće "Ratko Mitrović - Dedinje" za više od 78,5 miliona dinara.

 

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, V. M. je, uz pomoć nekoliko odgovornih lica preduzeća "Ganex gradnja", "Ratko Mitrović - Dedinje", "Zenon invest", "New mark" i "Riveta", ispostavljao fiktivne račune o prodaji građevinskog materijala.

 

Privredna društva su fiktivne račune, nakon prijema, isporučivala preduzeću "Ratko Mitrović - Dedinje", koje ih je isplaćivalo, posle čega su osumnjičeni vršili prenos novčanih sredstava preduzeću Trashback i drugim privrednim društvima u inostranstvu.

 

Roba do podnošenja krivične prijave nije isporučena.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok