NEVEROVATNO: Ovo selo ima tri različita pozivna broja

U selo Dragolj, nadomak Rudnika, koje broji stotinak domaćinstava, prvi fiksni telefon uveden je krajem osamdesetih. Međutim, da bi meštani pozvali prvog komšiju, potrebno je da obave međugradski poziv

  • 2

Selo Dragolj, na obroncima Rudnika, verovatno je jedino u Srbiji u kome telefonski pretplatnici imaju tri različita pozivna broja.

U ovo selo koje broji stotinak domaćinstava, prvi fiksni telefon uveden je krajem osamdesetih. Međutim, da bi meštani pozvali prvog komšiju, potrebno je da obave međugradski poziv. Zbog toga se oni najčešće odlučuju da jedni do drugih prošetaju. Većina njih ima i dvojnike pa često, hteli - ne hteli, slušaju tuđe razgovore.

- Nekada se zbunim kada treba komšiju da zovem. Da li treba sad da okrenem pozivni 034 ili 014. Šta znam, sigurno da bi bolje odgovaralo da bude na 032 - kaže Milan Obradović.

Veliki problem je što u ovom rudničkom selu nema ni signala mobilne telefonije. Iako ima dosta mladih, mnoga domaćinstva ne ispunjavaju uslove za pristup internetu. I pored nekoliko pokušaja, Telekom nije dao zvanično objašnjenje kada će Dragolje imati samo jedan međugradski pozivni broj.

(Telegraf.rs / Izvor: Rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA