IZMIŠLJAJU POZICIJE: Hrvati imaju zamenika savetnika premijera

Zoran Milanović uveo je novo radno mesto, kao i Kancelariju za dobrodošlice koja će sarađivati sa diplomatskim misijama i konzularnim predstavništvima

  • 2

Zoran Milanović, hrvatski premijer, od danas uvodi novo radno mesto "zamenika savetnika predsednika Vlade". Novo radno mesto ima i visok koeficijent složenosti poslova, pa Vlada proširuje administraciju uvođenjem novog sektora pod nazivom "Kancelarija dobrodošlice".

Vlada smatra da je potrebno povećati broj izvršitelja u Kancelariji predsednika Vlade Republike Hrvatske, jer se Milanovićeva kancelarija priprema za Evropsku uniju u saradnji sa nadležnim službama Ministarstva spoljašnjih i evropskih poslova, kao i drugim državnim telima.

- Kancelarija sarađuje sa diplomatskim misijama i konzularnim predstavništvima u cilju pripreme putovanja predsednika Vlade u službene i radne posete u inostranstvo, te imajući u vidu da su se te aktivnosti znatno povećale ulaskom Republike Hrvatske u Evropsku uniju, neophodno je otvaranje novog radnog mesta - tvrde u Vladi.

Vlada osniva i Kancelariju dobrodošlice. U okviru Kancelarije dobrodošlice pružaće se informacije o carinskim povlasticama pri uvozu predmeta za domaćinstvo i privrednog inventara kod povratka i useljenja u Republiku Hrvatsku. Takođe će se biti pristupačne informacije o poreskim olakšicama za hrvatske povratnike i useljenike, pri njihovom nastanjenju i stupanju u poslovni odnos u Republici Hrvatskoj.

- Budući da se radi o posebnoj jedinici koja se ne može podvesti pod neku od jedinica predviđenih Zakonom o načelima za unutrašnje uređenje tela državne uprave, predlaže se radno mesto voditelja Kancelarije dobrodošlice sa koeficijentom složenosti poslova 2,425, kao posebni naziv radnog mesta u Državnoj kancelariji za Hrvate izvan Republike Hrvatske  - kažu iz Vlade.

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borko

    5. januar 2014 | 14:01

    Ima toga i u Srbiji zamenici - zamenika , u Boru u lokalnoj samoupravi postoji resenje zamenica kafe kuvarice.

  • Bole

    4. januar 2014 | 08:23

    Pomoćnik narodnog heroja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA