PONOVO HARA: Grip H1N1 odneo šest života u Kanadi

Zdravstvene vlasti kanadske provincije Alberti navele su da je dosad registrovano ukupno 965 obolelih od gripa, od kojih je oko 250 zbrinuto u bolnici, rekao je ministar zdravlja Kanade

  • 6

Pet ljudi je preminulo, a oko 1.000 obolelo od gripa tipa H1N1 u kanadskoj provinciji Alberti, dok je još jedna osoba umrla u Ontariju, saopštile su danas kanadske vlasti.

- U proteklih nekoliko nedelja, povećan je broj slučajeva gripa širom Alberte - rekao je ministar zdravlja Alberte Fred Horn i pozvao građane da se vakcinišu.

Zdravstvene vlasti te provincije navele su da je dosad registrovano ukupno 965 obolelih od gripa, od kojih je oko 250 zbrinuto u bolnici, dodao je ministar, preneo je AFP.

Horn je ukazao na neuobičajenu pojavu bolesti kod mnoštva mladih i snažnih osoba.

U Alberti je dosad protiv gripa vakcinisano oko 20 odsto stanovništva, a vlasti su odlučile da povećaju broj centara za vakcinaciju i produže radno vreme tih ustanova.

Grip je počeo da se širi i na druge kanadske provincije, a jedan smrtni slučaj zabeležen je i u Ontariju. U Kanadi je sezona gripa obično u februaru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    3. januar 2014 | 22:13

    Sad ce farmaceutska mafija da se bogati. Stigao novi labaratorijski virus

  • Saraji

    3. januar 2014 | 23:15

    Slazem se sa tobom... Mnogi ce da se vakcinisu ou strah.. A Samo oni znaju djelovanje vakcine... Ja ne vakcinisem ni pod raton.

  • Ketty

    4. januar 2014 | 05:37

    Pre godinu dana, brat od strica umru od tog virusa. U roku od 4 dana. 33 godine i otac 2 dece. Pa sad vidi da se ne vakcinises

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA