Albanci kamenovali autobus sa Srbima ispred crkve u Đakovici

Na autobusu je polomljeno nekoliko stakala, a niko od Srba koji su se u njemu nalazili nije povređen

  • 38

Predsednik privremenog organa opštine Ðakovica, Kosta Belošević, izjavio je danas da su Albanci u Ðakovici kamenovali autobus sa raseljenim Srbima iz ovog grada i da im nisu dozvolili da obiđu crkvu Uspenja presvete Bogorodice.

- Raseljeni Srbi su stigli ispred porte crkve u Ðakovici gde su ih sačekali albanski demonstranti. Na autobusu je polomljeno nekoliko stakala, a Srbi su se vratili odatle u manastir Visoki Dečani - rekao je Belošević.

Belošević je izjavio da u incidentu nije povređen niko od Srba koji su se nalazili u autobusu, na kojem je pričinjena materijalna šteta.

Nakon incidenta raseljeni Srbi, koji su želeli da u svom zavičaju prisustvuju paljenju badnjaka, uz pratnju kosovske policije, vratili su se i otišli u manastir Visoki Dečani. U Ðakovicu je danas trebalo da putuje i ministar bez portfelja zadužen za KiM, Aleksandar Vulin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    6. januar 2014 | 16:27

    Naravno, da li je neko očekivao drugačiji ishod? To nisu ljudi, to su hijene i lešinari. ČAST IZUZECIMA.

  • Vendetta

    6. januar 2014 | 16:51

    Sta ocekivati od njih? Za njih rat i borba jos traju projekat velika Albanija nije gotov! Mi Srbi brzo zaboravljamo nama je cilj EU a ne ocuvanje Srbije. Mesta prema Kosmetu se prazne, primer Kursumlija mi kao da nezelimo to da vidimo. Nije Srbija samo Beograd!

  • cica Draza

    6. januar 2014 | 16:59

    Bice i nasih pet minuta plivacete do italije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA