Putin na bogosluženju u novoj crkvi u Sočiju

Liturgiju je služio patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril, a Putin je nakon liturgije razmenio božićne poklone sa arhimandritom Flavijanom, starešinom crkve, kome je darovao rusku ikonu Hrista Spasitelja iz 19. veka

  • 8

Ruski predsednik Vladimir Putin je prisustvovao božićnoj liturgiji u novosagrađenoj crkvi Hrista Spasitelja u Sočiju ispred Olimpijskog parka u ovom gradu na jugu Rusije.

Liturgiju je služio patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril, a Putin je nakon liturgije razmenio božićne poklone sa arhimandritom Flavijanom, starešinom crkve, kome je darovao rusku ikonu Hrista Spasitelja iz 19. veka i pozdravio se sa vernicima.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev je sa suprugom Svetlanom prisustvovao liturgiji u moskovskoj Katedrali Hrista Spasitelja.

U ovu katedralu je iz manastira sa Svete Gore na Badnji dan doneta velika hrišćanska relikvija Darovi mudraca novorođenom Isusu kojoj će vernici u Moskvi moći da se poklone do 13. januara.

Ovo je prvi put da je ta svetinja napustila grčku teritoriju od 15. veka gde se čuva u svetogorskom manastiru svetog Pavla.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk popovic

    7. januar 2014 | 15:01

    Gospodo novinari, naziv "katedrala" je iskljucivo pojam koji opisuje verski objekat katolicke crkve.

  • Staja

    7. januar 2014 | 14:28

    Ove Medvedevljove curice ko lutkice - lepa dečica

  • Petrojko

    7. januar 2014 | 14:53

    Bravo svaka cast to je Srbin pravi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA