Japanci kupuju Apatinsku pivaru?

Potencijalni kupac, firma "Asahi", najveći je proizvođač piva u Aziji

  • 0

Engleski fond "CVC capital partners" žželi da proda pivare koje poseduje u devet zemalja istočne i srednje Evrope, među kojima i Apatinsku pivaru, a među najozbiljnijim kupcima su japanske kompanije "Asahi" i "Suntori", objavio je Rojters.

- Pivare koje su predmet prodaje "CVC" je pre dve i po godine kupio od giganta "AB InBeva", koji će sada imati pravo preče kupovine. Japanci su najozbiljniji kupci i transakcija za sve pivare mogla bi da koššta oko tri milijarde eura, ššto je cena po kojoj ih je "CVC" otkupio od "AB InBeva". "Asahi" je proizvođač najprodavanijeg piva u azijsko-pacifičkoj regiji i ima plan da proizvodnju u inostranstvu poveća 20 do 30 odsto. Njegov rival za evropske pivare, "Suntori", u potrazi je za dinamičnim tržžšištima van svoje matične regije. Imaju i plan da povećaju svoj udeo na vinarskom tržžšištu Francuske, gde posluju proteklih godinu dana - saopštava Rojters.

Apatinska pivara bila je u paketu s pivarama u Hrvatskoj, Srbiji, Rumuniji, Češškoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini i Slovačkoj dok su poslovale pod zašštitinim znakom "AB InBeva", koji ih je 2009. godine prodao fondu CVC.

U Apatinskoj pivari rečeno nam je da nemaju informacije o prodaji.

(Telegraf.rs / Rojters / Mina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA