REPUBLIKA SRPSKA: Rudari skupili 35.000 evra za Haške optuženike

Rudari i zaposleni u Rudniku i Termoelektrani Gacko izdvajali su svakog meseca od svojih zarada da bi prikupili novac za 90 porodica čiji članovi su optuženi za ratne zločine

  • 10

Miladin Dostinić, predsednik Boračke organizacije Rudnik i Termoelektrana Gacko, inicijator je prikupljanja sredstava za haške optuženik, pa je ove godine prikupljeno 35.000 evra.

Rudari i zaposleni u RTE Gacko izdvajali su svakog meseca od svojih zarada da bi prikupili novac haškim optuženicima, ali i optuženima za ratne zločine pred pravosuđem BiH. Novac je do sada predat članovima porodica 90 osumnjičenih, optuženih i osuđenih za ratne zločine.

- Izdvajamo se kao jedini državni kolektiv u celoj Republici Srpskoj koji na ovaj način odaje počast osnivačima naše države i na tu činjenicu smo i ponosni i tužni jer nam je neshvatljivo zbog čega se niko drugi nije priključio. U svakom slučaju, ne odustajemo, interesovanje naših radnika je veliko, pa smatramo da imamo moralnu obavezu da svima koji to budu želeli pružimo mogućnost daljeg učešća u ovoj humanoj i patriotskoj akciji - kaže Dostinić.

Dostinić izdvaja slučaj Marinka Bjelice koji je uhapšen zajedno sa sinom.

- Sin je i dalje u pritvoru, on je pušten da se brani sa slobode, ali najužasnije od svega je što se to radi čoveku kome su muslimani tokom rata zaklali dva sina i kćerku koja je radila u sanitetu - ističe Dostinić i dodaje da se sem 1.000 zaposlenih u RTE Gacko, njegovoj ideji odazvao i veliki broj vlasnika privatnih firmi, ali i pojedinaca.

- Fondacija Pomoć pokazuje da Srbi ne zaboravljaju svoje sunarodnike u nevolji. Voleo bih da nas je više jer bismo i tako pokazali da smo imali zašta živeti i boriti se - izjavio je Dostinić.

(Telegraf.rs / Izvor: Vesti-online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA