Podravka demantovala spajanje sa MK grupom

Iz Podravke poručuju "kako s MK grupom ne pregovaraju ni o kakvom obliku vlasničkog povezivanja ili udruživanju, već samo o mogućoj poslovnoj saradnji dve kompanije na nekim tržištima"

  • 1

Hrvatska kompanija "Podravka" saopštila je da ne pregovara s MK grupom o korporativnom povezivanju već samo o mogućoj poslovnoj saradnji dve kompanije na nekim tržištima.

Reagujući na medijske napise da je MK grupa, u vlasništvu Miodraga Kostića, zainteresovana za korporativno povezivanje s Podravkom i investiranje u Hrvatsku, iz Podravke poručuju "kako s MK grupom ne pregovaraju ni o kakvom obliku vlasničkog, odnosno korporativnog povezivanja ili udruživanju, već samo o mogućoj poslovnoj saradnji dve kompanije na nekim tržištima".

O eventualnim ishodima pomenutih pregovora, Podravka će, kako navode, pravovremeno obavestiti javnost, prenosi regionalni portal SEEbiz.eu.

MK grupa, kompanija srpskog "kralja šećera" Miodraga Kostića, otkrila je pre dva dana da već nekoliko meseci pregovara s koprivničkom "Podravkom", sa kojom navodno planira udruživanje.

Kostić je predložio stvaranje velike kompanije pod nazivom AMANP, što su početna slova kompanija koje bi se prema njegovoj ideji ujedinile - Agrokor, MK grupa, Atlantik Grupa, Nektar i Podravka.

(Telegraf.rs/ Izvor: SEEbiz.eu)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sada kad su pod istragom

    8. januar 2014 | 18:32

    Pa ko je lud da sa njima ide u poslovno partnerstvo i biznis bilo koje vrste!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA