Ovo je 10 najglupljih opravdanja Poreskoj!

Među "boljim" izgovorima svakako je i izjava jendog muškarca: Uglavnom krstarim oko sveta na svojoj jahti, a poštu pregledam tek kad pristanem. Hit je i opravdanje: Umrla je moja zlatna ribica

  • 0

Britanske poreske vlasti navode da iako tamošnji zakoni nisu previše strogi, ima mnogo neodgovornih koji žele da se "izvuku" od plaćanja te kazne, a neki od njih i na veoma neobične načine.

Poreznici su zato objavili i listu "deset najbizarnijih, egzotičnijih i čudnijih opravdanja", odnosno 10 opravdanja koja su toliko smešna da su ujedno i glupa.

U dokumentu se dodaje da poreske vlasti ubuduće neće moći da izlaze u susret onima koji su "poremetili vulkanske erupcije, paralizovali bolovi u leđima ili su imali misteriozne incidente sa domaćim životinjama".

Jedan od izgovora je: Umrla je moja zlatna ribica, koji je dao samostalni građevinac.

Tu je i opravdanje: Sudario sam se sa kravom, koji je poreskim vlastima uputio farmer.

Jedna domaćica dosetila se ovoga: Kada sam videla vest o erupciji vulkana, nisam mogla da se koncentrišem.

Trgovac je pokušao da se izvuče sa: Žena mi nije dala poštu, dok je jedan frizerka rekla: Suprug mi je rekao da je rok 31. marta i ja sam mu poverovala.

Mogla su se čuti i opravdanja poput: Bio sam previše zauzet tokom turneje moje monodrame (dramaturg).

Ili, Zbog bolova u leđima ne mogu uz stepenice, a na spratu su mi papiri za porez (taksista).

Među "boljim" opravdanjima svakako je i izjava jendog muškarca: Uglavnom krstarim oko sveta na svojoj jahti, a poštu pregledam tek kad pristanem.

Radnik kompanije za finansijske usluge dosetio se da opravdanje nađe u činjenici da "njegova firma trenutno zaista ne radi ništa".

Među hit izgovore plasirala se i izjava jednog računovođe: Bio sam prezauzet jer sam podnosio poreske prijave naših klijenata.

(Telegraf.rs/ Izvor: Accountingweb.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA