BOŽIĆ U HAGU: Ratku Mladiću dukat iz česnice!

Srpski optuženici, koji su bili podeljeni u dve grupe, su svog sveštenika, ali i zatvorske čuvare ponudili posnom trpezom koju su sami spremili. Položajnici su bili Vladimir Lazarević i Stojan Župljanin

  • 15

Srpski optuženici proslavili su u Haškom tribunalu, prvi put za 20 godina postojanja ovog suda, Badnji dan i Božić po narodnim običajima.

Kako prenose "Vesti-online", to je podrazumevalo ne samo lomljenje česnice, već i unošenje badnjaka, dolazak položajnika, spremanje pečenice i prigodnu pesmu uz gitaru, već i posebne rituale koje su stražari gledali u čudu.

Zbog odluke zatvorske uprave da protojerej-stavrofor i starešina Roterdamske parohije Zapadno-evropske eparhije SPC Vojo Bilbija ne može da poseti pravoslavne pritvorenike na najradosniji dan, slavlje se umesto juče, odigralo u ponedeljak, za Badnji dan, pišu "Vesti".

Prema pisanju portala, proslava Badnjeg dana nije bila zajednička, već su Srbi bili podeljeni u dve grupe.

U prvoj grupi u kojoj su se, između ostalih, nalazili Vojislav Šešelj, Nikola Šainović, Vinko Pandurević, Vladimir Lazarević, Radislav Krstić... general Lazarević je odabran da bude položajnik, otkriva izvor "Vesti-online".

U drugoj grupi srpskih zatvorenika u kojoj su se našli Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Zdravko Tolimir, Stojan Župljanin, Mićo Stanišić i Radivoje Miletić, dodaje izvor. Ulogu položajnika je dobio Župljanin.

Srbi su svog sveštenika, ali i zatvorske čuvare ponudili posnom trpezom koju su sami spremili: od ribe, prebranca do paprika. "Vesti" pišu da je na kraju tradicionalno lomljena i česnica, a u drugoj grupi "paru" je pronašao general Ratko Mladić.

(Telegraf.rs / Izvor: Vesti-online / Đ. Barović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA