SVE SE MOŽE KAD SE HOĆE: Potpisan kolektivni ugovor u JP Pošta Srbije

Krkobabić, Ljajić i reprezentativni sindikati potpisali kolektivni ugovor, a Pošta primer da jedno javno preduzeće može da podnese sva davanja koja se tiču radnika

  • 5

U javnom preduzeću "Pošta Srbije" u Beogradu danas je poptisan kolektivni ugovor koji će važiti za 15.000 zaposlenih u tom preduzeću.

Kolektivni ugovor kojim je definisan socijalni i materijalni status zaposlenih, uz sva prava u oblasti rada i radnih odnosa, važiće naredne tri godine, a potpisali su ga , u ime osnivača, ministar za spoljnu i unutrašnjuu trgovinu i telekomunikacije Rasim Ljajić, u ime poslodavca direktor "Pošta Srbije" Milan Krkobabić.

U ime radnika ugovor su potpisali predsednik sindikata PTT Srbije Aleksandar Pavlović i predsednika sindikadta PTT Nezavisnost Snežana Marković.

Ljajić je, posle potpisivanja ugovora, izjavio da je on rezultat dogovora sve tri strane, da predstavlja najbolji način za afirmaciju socijalnog dijaloga u Srbiji i da može da bude model i za druga preduzeća, i to ne samo javna.

Krkobabić je rekao da je taj ugovor primer da jedno javno preduzeće može da podnese sva davanja koja se tiču radnika i da, istovremeno, u 2013. ostvari dobit od oko 30 miliona evra, što je tri puta više nego prethodne godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peca

    8. januar 2014 | 16:56

    A posle tri godine mogu i da proglase visak radnika jer im istice ugovor.

  • Profesor

    9. januar 2014 | 00:10

    lako je njima kad su monopolisti,mogu da se udaraju u grudi i da se hvale,sto ne dozvole konkurenciju da dodje pa onda da vidimo da li ce da imaju visak.Sve bitanga do bitange a narod ih placa.

  • bojan

    8. januar 2014 | 21:27

    Cist bezobrazluk ! Samo oni ce imati sve povlastice a ostali u javnom sektoru ce imati stednje ! Da se razumemo ako se stedi svi stede i nema tu nikakvog kolektivnog ugovora !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA