NINOVA NAGRADA: U najužem izboru pet romana!

U najuži izbor za NIN-ovu nagradu, za roman godine, ušli su romani "Tai" Gorana Gocića, "Mi, izbrisani" Slobodana Vladušića, "Zlatno doba" Silvane Hadži-Ðokić, "Vazdušni ljudi" Sonje Atanasijević i "Arkadija" Milete Prodanovića

  • 0

Žiri u sastavu Ljiljana Šop, Vladislava Gordić Petković, Mileta Aćimović Ivkov, Mića Vujičić i Vasa Pavković (predsednik) odabrao je od prošlogodišnje produkcije pet romana koji su ušli u najuži izbor za jubilarno 60. književno priznanje koje dodeljuje nedeljnik NIN.

Za prestižnu NIN-ovu nagradu, za roman godine, u najuži izbor ušli su romani "Tai" Gorana Gocića (Geopoetika, Beograd), "Mi, izbrisani" Slobodana Vladušića (Laguna, Beograd), "Zlatno doba" Silvane Hadži-Ðokić (Interpres i Tema, Beograd), "Vazdušni ljudi" Sonje Atanasijević (Prosveta, Beograd) i "Arkadija" Milete Prodanovića (Arhipelag, Beograd), piše u saopštenju.

Kako se navodi, ove godine pristiglo je ukupno 12 naslova objavljenih u 2013. godini. Čak petoro pisaca čiji su se romani takmičili i prošle godine bili su i ove godine u kompeticiji, a dvojica pisaca (Bojan Babić i Živojin Ivković) imali su po dva objavljena romana, koji su ispunjavali uslove takmičenja.

Ime dobitnika 60. NIN-ove nagrade biće objavljeno 13. januara u prostorijama NIN-a. Svečano uručenje je 17. januara u 17 sati u Skupštini grada. Pokrovitelj NIN-ove nagrade je Pošta Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA