Pretučen romski aktivista i muzičar Olah Vince u Novom Sadu

- Jako smo uplašeni, i ja i moja porodica. Nikada mi se tako nešto nije dogodilo, mokrio sam od straha u krevet iste noći. Mislio sam da je to vreme prošlo, ali izgleda da nam se devedesete godine opet vraćaju - rekao je Vince

  • 7

Romskog aktivistu i muzičara iz Novog Sada Olaha Vincea istukli su nepoznati muškarci u tom gradu u, kako je rekao Vince, "klasičnoj sačekuši".

 

Olah Vince je ispričao da je preksinoć, za Badnje veče, šetao sa suprugom, kada su ih ispred njihove kuće u naselju Telep sačekala četvorica muškaraca na ulici i još dvojica u dvorištu kuće.

 

- Pitali su me da li sam ja Olah Vince i čim sam odgovorio da jesam, njih dvojica su me dvaput udarili u glavu - naveo je Vince.

 

 

On je dodao da je odmah otišao u bolnicu, gde su mu konstatovali posekotinu i oteklinu na glavi, a slučaj je odmah prijavio i policiji.

 

- Jako smo uplašeni, i ja i moja porodica. Nikada mi se tako nešto nije dogodilo, mokrio sam od straha u krevet iste noći. Mislio sam da je to vreme prošlo, ali izgleda da nam se devedesete godine opet vraćaju - rekao je Vince.

 

On je dodao da je tokom druge polovine prošle godine dobijao anonimne telefonske i SMS pretnje i rekao da su pretnje počele onoga momenta kada je u medijima počeo da iznosi optužbe za korupciju i diskriminaciju, na račun gradskih vlasti u Novom Sadu, ali i na račun Nacionalnog saveta Roma i Kancelarije za inkluziju Roma Vojvodine.

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čučuk Stanoje

    9. januar 2014 | 08:11

    Aktivista i muzičar. Ima aktivnosti da bi dobio pare i bio muzičar. To se kod nas kaže Ciganska posla. Imao je protesni koncert u centru Novog Sada zato što nije dobio pare za neke izmišljene festivale koje niko negleda. Kad su mu obećali pare on je prestao da protestuje . Sreća ima pametnih ljudi pa mu nisu dali te pare. Inače Cigani u Novom Sadu su postali opasno agresivni i tu se bez odlaganja mora nešto učiniti. Kradu , prose-sramote grad, neidu u školu i jednostavno nikad se neće uklopiti u ovo društvo. Sa njima problemi u celom svetu.

  • anti antifa

    8. januar 2014 | 23:19

    Romski aktivista i muzičar

  • Trinita

    8. januar 2014 | 19:58

    Sramota. Da nahvataju taj olos koji je ovi pocinio sto pre..pa njih da prebiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA