Devojčica koja je pokušala samoubilački napad traži od predsednika dom!

Spozmaj (8) je rekla da strahuje da će, ako se vrati svojoj porodici, oni ponovo od nje tražiti da izvede samoubilački napad. Ona je zamolila predsednika Karzaija da "joj nađe dobro mesto za život"

  • 11

Avganistanska devojčica Spozmaj, koja je 6. januara, sprečena u pokušaju da izvede samoubilački napad, zatražila je od predsednika Hamida Karzaija da joj nađe novi dom.

Spozmaj (8) je rekla za agenciju AP da strahuje da će, ako se vrati svojoj porodici, oni ponovo od nje tražiti da izvede samoubilački napad. Ona je zamolila Karzaija da "joj nađe dobro mesto za život".

Policija je devojčicu privela 6. januara, pre nego što je uspela da aktivira eksploziv koji joj je bio pričvršćen oko pojasa na kontrolnom punktu snaga bezbednosti u oblasti Kan Nišin, na jugu Avganistana.

Spozmaj je rekla policiji da ju je brat, istaknuti talibanski komandant, nagovorio da izvrši napad.

Ona je sada pod posebnim merama obezbeđenja u gradu Laškar Gah, prestonici provincije Helmand. Policija i dalje traga za bratom devojčice.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Т.М.

    9. januar 2014 | 01:22

    Господе Боже, изгледа као да има 18-20 год.!

  • Sims

    9. januar 2014 | 02:39

    Bolesnici,pa to nema vise nikakve veze sa Zdravim Razumom,Postujem sve Vere ali ako je ovo Put koji Alah Pripoveda???

  • Uskoro

    9. januar 2014 | 06:36

    Pa u pravu ste T.M. nešto ovdje ne štima i ukazuje na ili neistinotost samog događaja ili na godine i starost 'djevojčice'.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA