Sudija krije zašto je oslobodila Petru Cvijić!

Sudija Prvog osnovnog suda Olivera Đurić još nije tužilaštvu i porodici Slobodana Bajića dostavila obrazloženje presude kojom je oslobodila novinarku, iako je na to bila obavezna

  • 17

Porodici Slobodana Bajića,  koga je Petra Cvijić udarila automobilom 9. januara 2012.  u Žarkovu, nakon čega je on preminuo, sudija Prvog osnovnog suda Olivera Đurić još nije dostavila obrazloženje presude kojom je oslobodila poznatu voditeljku, objavio je Blic. Obrazloženje nije dostavljeno ni tužilaštvu, pa je na taj način prekršen zakonski rok od 15 dana za koliko je trebalo to da se uradi.

Petra Cvijić je 20. decembra oslobođena krivice za smrt pešaka Slobodana Bajića (73), koga je automobilom udarila 9. januara 2012. u Žarkovu. Tužilaštvo je u poslednjem trenutku izmenilo optužnicu i tražilo za voditeljku blažu kaznu od najmanje 10 meseci zatvora, iako su po prvobitnoj optužnici zahtevali da dobije i 12 godina zatvorske kazne.

Sudija Đurić je presudu izrekla u potpunoj tajnosti. Umesto da, kao što su najavili, u 13 sati počnu završne reči, sudija je oslobađajuću presudu donela dva sata ranije: bez prisustva javnosti, medija i porodice poginulog Bajića.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA