Pazarski džins na sajmu u Berlinu

Pod sloganom "Zdravo Evropo - džins iz Srbije" svoje proizvode u Berlinu predstaviće osam firmi iz Novog Pazara, naglašavajući da je sajam izvanredna prilika za ugovaranje novih poslova

  • 7

Tekstilne kompanije iz Novog Pazara, članice klastera Asteks, nastupiće na međunarodnom sajmu mode u Berlinu, koji se održava od 14. do 16. januara.

Predstavnik tog klastera Mirsad Hadžimuratović rekao je da će pod sloganom "Zdravo Evropo - džins iz Srbije" svoje proizvode u Berlinu predstaviti osam firmi iz Novog Pazara, naglašavajući da je sajam izvanredna prilika za ugovaranje novih poslova.

- Pored mogućnosti koja nam se pruža za plasman proizvoda na inostrana tržišta, sajam je idealna prilika i da privučemo neke poslove u Novi Pazar. Velike svetske kompanije, zbog zastoja na relaciji sa Kinom, kubure sa kapacitetima, pa ćemo to iskoristiti da im ponudimo da deo proizvodnje obavljaju kod nas -  rekao je on novinarima.

Nastup novopazarskih tekstilaca na sajmu u Berlinu organizovala je Regionalna razvojna agencija Sandžaka (SEDA), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazaris

    9. januar 2014 | 17:49

    Ako o hvala bogu

  • Chedomir

    9. januar 2014 | 21:13

    I treba, 8 zasebnih dizajnerskih izraza iz jedne geografski male sredine je nešto unikatno i za poštovanje a broj radnih mesta bi se povećao ako menandžment bude sposoban da plasira svoj proizvod. U Srbiji je najveći problem plasman i naplata.

  • ДАШОНИ

    9. januar 2014 | 23:49

    СВАКА ЧАСТ ПАЗАРЦИ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA