Ko vrbuje vehabije ide u zatvor!

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je predloženim izmenama Krivičnog zakonika predviđeno da će organizatori koji adolescente regrutuju u vehabije za ratište biti osuđeni na pet godina zatvora

  • 15

Predloženim izmenama Krivičnog zakonika predviđeno je da će organizatori koji adolescente regrutuju u vehabije za ratište biti osuđeni na pet, a mladići koji pođu u ratni pohod na tri godine zatvore, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

- Naparavili smo predlog izmene Krivičnog zakona i o njemu ćemo veoma brzo pričati sa koalicionim partnerima - rekao je Ljajić "Blicu" i dodao da se nada da će poslanici Skupštine Srbije "osetiti hitnost i usvojiti četiri člana koji će biti promenjeni".

On je podsetio da sadašnji zakon ne predviđa bilo kakvu kaznu za one koji idu u ratne pohode, niti za one koji ih organizuju, pa se ne mogu kazniti ni za remećenje javnog reda i mira, a kamoli za ozbiljne stvari, jer ljudi koji na taj način shvataju veru, mogu predstavljati ozbiljan bezbednosni problem u Srbiji.

Ljajić je rekao da je ovo, u stvari, posao islamskih zajednica, kojih imamo dve, a nijedna se ne bavi svojim poslom, odnosno "bave se svim drugim osim verom".

- Mirza Ganić (19) je treći dečak iz Pazara koji gine (u Siriji), a njihove (islamske zajednice) reakcije nigde nema. Pošto one neće, država mora da zaustavi dalje krvoproliće - naglasio je Ljajić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk popovic

    10. januar 2014 | 08:26

    Svakom ko posalje vise od 10 mladih vehabija u Siriju dao bih nacionalnu penziju

  • ДАШОНИ

    10. januar 2014 | 08:48

    ЈА САМ ЗА ТО ДА ИМ СЕ ОБЕЗБЕДИ БЕСПЛАТНА КАРТА У ЈЕДНОМ ПРАВЦУ НА РАЧУН ДРЖАВЕ !!!И ТО У ШТО ВЕЋЕМ БРОЈУ ,

  • anti antifa

    10. januar 2014 | 08:32

    Pa država treba takve da pomaže da idu.Tamo neka ginu,ovde će da se raznose eksplozivom i ubijaju.Ovde je sve kontra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA