Večitim studentima produžuju rok za još godinu i po

- Nikome nije cilj da ti studenti ostanu bez diplome, naprotiv - kaže ministar prosvete Tomislav Jovanović

  • 2

Prema postojećem Zakonu o visokom obrazovanju, studenti koji su upisali fakultete najkasnije 2005. godine imaju rok da završe studije do 30. septembra ove godine.

Međutim, kako saznaje "Blic", najverovatnije će izmenama zakona taj rok biti produžen na još godinu ili dve, a čak i da ne bude, u ministarstvu kažu da će pomoći večitim akademcima.

- U slučaju da prekrše rok, nikome od njih neće biti poništen nijedan ispit. Samo bi polagali razliku ispita koje je donela Bolonja i prešli bi u status samofinansirajućih studenata - kaže za prof. dr Slobodan Stupar, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje.

Ministar prosvete Tomislav Jovanović potvrdio je za "Blic" da je spreman za pregovore u vezi sa produženjem roka za završetak studija.

- U opciji je nekoliko rešenja. Ili ćemo produžiti rok ili ćemo im olakšati da studije privedu kraju nakon isteka postojećeg roka. Nikome nije cilj da ti studenti ostanu bez diplome, naprotiv - kaže ministar.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsija

    10. januar 2014 | 09:47

    Sta vredi kad 2 ispita imam kod istog profesora kom je prolaznost katastrofa ( od 30 polozi jedva 4-5)

  • Johnny

    10. januar 2014 | 09:42

    Eto srece za crnogorce u Bg.....jadno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA