RADULOVIĆ: Do kraja januara zakoni o privatizaciji i stečaju!

Ministar privrede je rekao da je vlada uputila predloge tih zakona u Skupštinu i da očekuje da će sledeće nedelje biti zakazana sednica parlamenta

  • 1

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je danas da očekuje da će do kraja januara biti doneseni Zakon o privatizaciji i Zakon o stečaju.

Radulović je rekao da je vlada uputila predloge tih zakona u Skupštinu i da očekuje da će sledeće nedelje biti zakazana sednica parlamenta, na kojoj će se raspravljati o tim dokumetima.

Radulović je na pres konferenciji u Vladi Srbije, podsetio da je plan Ministarstva privrede bio da se ovi zakoni donesu do kraja 2013. godine, dodajući da kašnjenje sa njihovim usvajanjem unosi kašnjenje za neke dalje planove.

On je naveo da novi Zakon i privatizaciji nalaže punu odgovornost direktora, kao i da će značiti razvlašćenje političkih partija, kada je reč o nadzornim odborima i direktorima.

On je kazao da je bilo dosta otpora donošenju tog zakona i da je, "kako zakon nije prolazio vladu, rasla je neodgovornost direktora".

Ministar je kao primer naveo RTB Bor gde, kako je rekao, postoje velike opstrukcije u dostavljanju potrebnih podataka i omogućavanaje uvida u trošenje značajnog iznosa novca poreskih obveznika uloženog u to preduzeće.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk popovic

    10. januar 2014 | 17:18

    Jedino vi prenosite izjave stecajnog upravnika...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA