IRAK: U nasilju danas poginule 34 osobe

Od početka januara u sukobima i napadima u Iraku, poginulo je više od 400 ljudi, navodi AFP, dok je prošle godine u ovoj zemlji poginulo više od 6.800 ljudi

  • 1

U nasilju u Iraku danas su poginule 34 osobe. Osmoro je stradalo u razmeni vatre i helikopterskom napadu zapadno od Bagdada, a više od 12 je poginulo u napadima automobila-bombi.

U eksploziji automobila-bombe, na autobuskoj stanici punoj ljudi u centru Bagdada, jutros je poginulo najmanje devet, a ranjeno 16 ljudi, saopštili su irački zvaničnici. Na meti napada su bili regruti iračke vojske, a bomba je odjeknula u blizini taksi i autobuske stanice gde su se muškarci koji su došli da se prijave za vojsku pripremali da idu kući, prenose agencije.

To je drugi napad na regrute ove nedelje u iračkoj prestonici nakon što je bombaš samoubica u četvrtak aktivirao pojas sa eksplozivom u grupi regruta usmrtivši 23 ljudi. Od početka januara u sukobima i napadima u Iraku, poginulo je više od 400 ljudi, navodi AFP, dok je prošle godine u ovoj zemlji poginulo više od 6.800 ljudi.

Ekstremisti su danas otvorili vatru na iračke vojnike u oblasti Abu Graiba zapadno od Bagdada, posle čega je zapucano iz najmanje jednog iračkog helikoptera. Prema nekim izvorima, u tom incidentu je poginulo najmanje osam ljudi, a ranjeno 17. Međutim, jedan neimenovani bezbednosni izvor tvrdi da su svi ubijeni i ranjeni civili, stradali od oružja iz helikoptera, a drugi je rekao da su među žrtvama i ekstremisti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA