Muslimani mu ubili ženu, on pojeo jednog od njih u znak osvete

Uanđa Magluar iz Centralnoafričke republike učestvovao je u napadu na muslimana, kome je jeo nogu nakon što ga je sa grupom napadača ubadao nožem, pa zapalio

  • 12

Uanđa Magluar iz Centralnoafričke Republike, koji je jeo meso drugog čoveka, izjavio je za BBC da je to učinio iz osvete zbog ubistva članova njegove porodice.

Kanibal koji sebe zove "Besni pas", bio je u grupi hrišćana koji su napali jednog muslimana u Bangiju. On je rekao da je bio ljut zato što su muslimani ubili njegovu trudnu ženu, svastiku i njenu bebu.

"Besni pas" je za BBC ispričao da je njegova žrtva sedela u minibusu kada je on odlučio da ga prati. Pridružilo mu se još oko 20 mladih koji su primorali vozača autobusa da stane posle čega su izvukli muslimana na ulicu gde su ga tukli i ubadali noževima, a zatim zapalili.

Na snimku tog incidenta ustanovljeno je kako "Besni pas" jede nogu žrtve, a očevici kažu da niko nije pokušao da interveniše. Kanibalizam predstavlja retku pojavu u CAR, ali versko nasilje je intenzivirano od kada su pobunjenici u martu 2013. godine doveli na vlast prvog muslimanskog lidera.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA