VALJEVO: Tri dečaka pretukla devojčicu u vrtiću

Vaspitačice kažu da ništa nisu videle, a prvi čovek valjevskih vrtića informacije o tuči saznao je od novinara

  • 6

Devojčicu J. F. (6), pretukla su trojica vršnjaka u vrtiću "Naša radost" u Valjevu. Ona je provela pet dana na dečjem odeljenju valjevske bolnice, a vaspitačice tvrde da ovaj incident nisu videle.

Incident se dogodio četiri dana pred Novu godinu, a majka devojčice, Biljana F. kaže da roditelje niko nije obavestio o incidentu.

- Kad je došla kući, ispričala je da su je tri druga pretukla i rekla nam je njihova imena. Ona je pokušala da se priključi igri dečaka, koji su pravili kuću od kockica. Nisu joj dozvolili i počelo je gurkanje. U tom koškanju, da li namerno ili ne, moje dete je oborilo kockice i nakon toga su je napali. Jedan dečak ju je udario nogom u stomak, ostali su je šutirali u zadnjicu, tukli su je i po glavi i po telu - priča majka devojčice za "Kurir".

Sledećeg jutra bilo joj loše, pa je zbog bolova u stomaku zbrinuta na dečjem odeljenju valjevske bolnice, gde je dočekala Novu godinu. Vaspitačice tvrde da nisu videle ovaj incident, dok su, kako objašnjava majka, roditelji dva dečaka optužili njenu ćerku da je sama kriva zato što je pretučena.

- Samo jedno dete je priznalo roditeljima šta se dogodilo. Pitam se, kako je moguće da bilo čije dete bude pretučeno u obdaništu? Gde su vaspitačice i šta rade? Vrhunac drskosti jeste preporuka da dete prebacimo u drugi vrtić - kaže Biljana F. i dodaje da se njena ćerka već žalila da je jedan dečak maltretira.

Zbog stresa koji je doživela, devojčica se još nije oporavila, niti je krenula u vrtić, a po preporuci lekara, u lečenje je uključen i psiholog. Roditelji kažu da su više od deset dana bezuspešno pokušavali da dođu do prvog čoveka valjevskih vrtića, Zlatomira Markovića. S druge strane, on tvrdi da je za incident čuo od novinara.

Ovo nije prvi incident u valjevskim obdaništima. Prošle godine je PU "Milica Nožica", u okviru koje radi sedam gradskih vrtića, platila 700.000 dinara na ime odštete detetu koje je ujelo drugo dete u vrtiću "Bubamara".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cale

    14. januar 2014 | 12:21

    Prvo bih postavio pitanje zasto vaspitacice nisu bile uz decu, a za te muskarcice, pa to su doneli iz svoje kuce, nasilnistvo, primitivizam, bahatost.

  • Т.М.

    14. januar 2014 | 18:11

    Ударити по џепу и има све да блиста убудуће. Родитељи који подржавају своју деца која су тукла ову девојчицу једноставно су шокантно приземни јадови.

  • Jelena

    14. januar 2014 | 16:43

    Strasne su izmisljotine koje pisu navodno roditelji!neko je dobio zadatak da ljaga vrtice i vaspitace!svaka cast za scenario,ni Hickok ne bi bolje smislio radnju!Fuj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA