ČITAOCI TELEGRAFA IZABRALI: Ovo je najlepša jelka u Srbiji! (FOTO)

Najviše lajkova čitalaca Telegrafa dobila je jelka mladog bračnog para Mihajlović iz Beograda, kojima je ovo treće zajedničko kićenje

  • 16

S proslavom pravoslavne Nove godine i zvanično je završen Telegrafov izbor za najlepše okićenu novogodišnju jelku.

Počev od 25. decembra na redakcijski mejl dnevno je stizalo više desetina fotografija jelki iz svih delova Srbije, a na osnovu broja vaših lajkova, titulu najlepše ponela je jelka 29-godišnjeg Novobeograđanina Mladena Mihajlovića i njegove supruge Milice.

Vest o tome da imaju najlepšu jelku mladi bračni par Mihajlović zatekla je van Srbije, na zimovanju.

- Zaista smo dali sve od sebe da pobedimo. Uključili smo u glasanje sve prijatelje, poznanike, kolege i čitavu dijasporu. No, do samog kraja nismo bili sigurni u ishod - počinje priču za Telegraf Mladen dodajući da je sa suprugom svakodnevno pratio takmičenje na našem portalu kao i da je konkurencija bila prilično oštra.

Duhovito zapažajući da se njihova jelka izdvojila pre svega po broju lajkova, Mladen šeretski dodaje i da su je tako lepu stavili namerno baš uz balkonske prozore kako bi "komšije pukle od zavisti".

U kićenju su, kaže, zajedno učestvovali. Počeli su već početkom decembra, da bi vremenom dodavali detalje, pravili sitne izmene i naravno pažljivo izređali poklone "za iza ponoći". Ovo im je treća zajednička jelka, a pri svakom ukrašavanju imaju ritual koji nikada ne preskaču.

- Obavezno vrh jelke ukrašavamo na kraju i to - zajedno. Imamo još jedno nepisano pravilo kojeg se uvek držimo: nikad ne stavljamo više od tri različite boje ukrasa na jelku. Ove godine smo celu stvar malo "začinili" zlatnim detaljima.

Mihajlovići su nam objasnili i da su protivnici kupovanja prirodnih jelki, jer im je žao kada ih nakon nekog vremena vide osušene, kao i koliko ih je koštao najskuplji ukras.

- Ukrase kupujemo na raznim mestima, a od svega nam je najvažnije da se njihove boje slažu. Najskuplja je mala staklena kugla sa snežnom jelkicom unutra. Iako se ne vidi na prvi pogled, prilično je teška, a koštala nas je oko 2.000 dinara.

Mihajlovići obnavljaju ukrase svake godine. Izuzetak je samo ukras za vrh jelke, koji je sa njima od prve godine.

- Zbog nesvakidašnjeg trijumfa, ove godine ćemo napraviti izuzetak, te će jelka duže krasiti naš mali dom. Do sada smo imali običaj da je razmontiramo odmah nakon 13. januara - ističe Mladen naglašavajući da nikako ne zaboravimo da spomenemo još jednog važnog člana porodice koji je dao svoj doprinos ovoj pobedi.

- Pobeda svakako ne bi bila ovako slatka da u celom "ceremonijalu" nije učestvovao i naš maltezer Čaki koji nas je sve vreme nadgledao, a bogami i dodao poneki detalj - poverio nam se Mladen zahvaljujući se na kraju razgovora još jednom svima koji su glasali za njihovu jelku.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DrGari

    14. januar 2014 | 22:56

    Nek se napucila

  • Lena

    14. januar 2014 | 22:48

    Mislim da je ovde vise lajkova dobila soba,tacnije njen izgled,jer izgleda kao da je jelka ovde potpuno nebitna. :) Pohvale za sobu i lajk za gitaru. ;)

  • VK radnik

    14. januar 2014 | 22:46

    lepo je videt mlade lju de da kite badnjke i jelku....SRETNA NOVA GODINA I BOZIC,,,,,da nam svima bude bolje i da ima posla! ziveli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA