DA LI SE I VAMA DESILO? Stigli znatno uvećani decembarski računi za struju!

Decembarska potrošnja struje veća je za 21 odsto nego u novembru, a pretpostavlja se da su razlozi koji se kriju iza toga dogrevanje zbog nižih temperatura i veća dnevna potrošnja tokom slava i Nove godine

  • 17

Mnoga domaćinstva žale se da su dobila znatno uvećane decembarske račune za struju, pa su se napravile gužve na šalterima elektrodistribucija. Ipak, "EPS Snabdevanje" navodi da je potrošnja uvećana svakog decembra i da smatra da je većina reklamacija građana, neosnovana.

Zbog novih dugova, "EPS Snabdevanje" je posle praznika, na oko 220.000 hiljada adresa poslalo upozorenja pred isključenje struje. Bele opomene dobijaju domaćinstva čiji je dug za struju iznad 5.000 dinara, a preduzeća iznad 50.000 dinara. Crveno upozorenje znači isključenje za 15 dana, ako se ne plati, a dobijaju ga građani sa dugom iznad 10.000 i preduzeća iznad 100.000 dinara.

Ipak, to nije jedini problem. Mnoga domaćinsta i preduzeća žale se da su dobila znatno uvećane decembarske račune, pa su se ponovo stvorili redovi na šalterima distribucija jer građani traže objašnjenje.

Decembarska potrošnja struje veća je za 21 odsto nego u novembru. Ključni razlozi za to su niže temperature u odnosu na novembar, dogrevanje i veća dnevna potrošnja za slavu Sveti Nikola i Novu godinu. Najveću potrošnju struje beleži Beograd, gde je i najviše reklamacija.

- Naravno broj šaltera je povećan. Ukoliko ima opravdanosti mi ćemo uvažiti svaku reklamaciju. Ali ja verujem da je ovde 90 posto reklamacija neosnovanao. Svakog decembra računi su veći 20 do 30 odsto - kaže Sandra Alagić iz "Elektroidistribucije Beograd" i dodaje da još nisu očitana sva brojila jer su mnoga mesta zbog praznika bila zatvorena.

Građani žele i da što pre dobiju i najavljeni jasniji račun, a planirano je da oni stignu u februaru. Pretpostavlja se da će na taj način građanima biti lakše da prate potrošnju struje.

(Telegraf.rs / Izvor: Rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marakana

    14. januar 2014 | 16:44

    Klasičan lopovluk, bilo je znatno toplije ovog decembra nego ranijih godina. Ja se ne dogrevam, a račun 50 % veći

  • SAMOSTALNI CAR

    14. januar 2014 | 17:11

    Zato smo ih glasali. Ja prvi. Inace nisam bio kod kuce za slavu. Inam centralno grejanje i ne dogrevam se. Dobio sam uvecan racun 20%. Nema veze. Necu se zaliti jer je dzaba. Samo znam da cu samo jos jednom glasati i to protiv. Sem sledeceg puta izbori me nece videti. Imam 31 god. Pozzz naciji.

  • svetlana tesic

    14. januar 2014 | 16:34

    svake godine ista prica veci racuni zbog nove godine pa ce zbog Bozica nisam se dogrevala nisam spremala uopste nisam bila tuni ove ni prosle godine a racu 30posto veci RESAVSKA SKOLA samo se prepisuju kome i kako da dokazem kad su oni uvek u pravu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA