SAD i Velika Britanija ukidaju podršku Siriji?

Zemlje su otvoreno najavile lišavanje podrške ukoliko se Sirija ne pojavi na mirovnoj konferenciji u Ženevi

  • 4

Neimenovani predstavnik sirijske opozicije u Londonu izjavio je da su im SAD i Velika Britanija otvoreno najavile lišavanje podrške, ukoliko se ne pojave na mirovnoj konferenciji u Ženevi, prenose BBC i Gardijan.

Prema navodima portparolke Stejt dipartmenta, Dženifer Psaki, SAD su demantovale su ovu informaciju. Ona je prenela mišljenje državnog sekretara, Džona Kerija, koji smatra da je u interesu sirijskog naroda da pošalje delegaciju na ovu konferenciju.

Koalicija sirijske opozicije, podeljena po tom pitanju, u petak treba da odluči da li će ići u Ženevu na mirovnu konferenciju.

Kako prenosi BBC, predstavnik opozicije rekao je da Vašington i London nemaju drugi izbor, nego da pričaju sa opozicijom. Prema njegovim rečima, oni s jedne strane imaju surovog diktatora koji je koristio hemijsko oružje i s druge strane Al Kaidu.

- Francuska nam kaže da idemo, ali da su s nama bez obzira na našu odluku. Takav stav imaju i Saudijska Arabija i Turska - dodao je predstavnik.

Šefovi diplomatija Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Italije, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Egipta, Jordana, SAD-a i Turske u nedelju na sastanku u Parizu pozvali su predsednika sirijske koalicije Ahmada Džarbu da pošalje delegaciju u Švajcarsku.

(Telegraf.rs / Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    14. januar 2014 | 16:55

    A sad ASADE OŽEŽI! Imaš njih par komada 100-600 u Raškoj oblasti i Kosovu i Metohiji pa biraj koje si prepoznao!

  • Т.М.

    14. januar 2014 | 19:40

    Ти знаш шта је монструм и стање у Сирији. Асаде, порокај те псе рата који су се довукли у твоју земљу да ратују а све парама Израела, Америке и Британије!

  • Bojan

    14. januar 2014 | 21:26

    A kada tata-amerikanac kaže dosta.. Onda nije vredno više ratovati i ubijati u ime islama? Ljudi, te iste amerikance koje iz dna duše mrzite, u njihovo ste ime ratovali. PRAVI Muslimani su miroljubivi i normalni. Ovi što su išli da ratuju su neiživljeni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA