RADISAVLJEVIĆ: Legija otkrio ubice Ćuruvije!

- On je odlučio da progovori o ovom ubistvu. Želeo bih da napomenem da je to svedočenje bilo bezuslovno... Nikakvih benefita nije dobio, a govorio je veoma iscrpno o ovom slučaju - naglasio je tužilac.Radisavljević

  • 7

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije izjavio je da je Milorad Ulemek progovorio o ubistvu Ćuruvije, što je bilo ključ za hapšenje.

Radisavljević je potvrdio hapšenje bivših pripadnika DB Ratka Romića i Milana Radonjića, koji su osumnjičeni da su u dogovoru sa bivšim šefom DB Radetom Markovićem i pripadnikom posebne službe obezbeđenja u DB-u Miroslavom Kurakom lišili života novinara Slavka Ćuruviju.

- Prema dosadašnjim saznanjima, direktni nalogodavac ubistva je Radomir Marković - kaže tužilac. Da li ćemo doći do višeg nivoa, nekog ko je iznad njega - videćemo, sačekaćemo istragu, rekao je on i dodao da se osumnjičeni nalaze u zgradi Specijalnog suda gde će u 18 sati početi saslušanje.

Radisavljević je rekao da je policija dostavila izveštaj o istrazi Tužilaštvu i dodao da su pretreseni stanovi. Do novih detalja koji su otkriveni došlo se uz pomoć svedoka koji je rešio da progovori.

- Radi se o Ulemek Miloradu. On je odlučio da progovori o ovom ubistvu. Želeo bih da napomenem da je to svedočenje bilo bezuslovno... Nikakvih benefita nije dobio, a govorio je veoma iscrpno o ovom slučaju - naglasio je tužilac.

Radisavljević očekuje da će istraga biti gotova za mesec dana, kako bi se podigla optužnica.

Zatvor - Legija - Bekstvo

Prema dosadašnjim saznanjima, motiv ubistva je, kao i u slučajevima "Stambolić" i "Budva" i "Ibarska", bila politika rekao je Radisavljević odgovarajući na pitanja novinara.

- Ne isključujem da ćemo i u toku istrage doći i do drugih motiva, možda ličnih, po svemu sudeći do sada motiv je politika - rekao je tužilac.

On je ponovio da Ulemek nije ništa tražio, niti je dobio za informacije koje je dao, dodajući da su neki drugi razlozi za to što je progovorio bili u pitanju, "možda vreme provedeno u zatvoru".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • belgradeboys1

    14. januar 2014 | 19:58

    ЈЕДАН ЈЕ КОМАДАНТ !!!

  • Kosovo i Metohija

    14. januar 2014 | 19:45

    Legija multipraktik svedok za sve ma ajte molim vas

  • BALKANSKI SPIJUN

    14. januar 2014 | 22:32

    Baba juline hijene su ga ubile!!! Setaju gradom prate i upucavaju coveka sa ledja?!??! Bio je naoruzan olovkom ali platicete sad natenane....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA