PRIŠTINA: Završena istraga EU o trgovini organima

Specijalni istražni tim Evropske Unije završio je istragu o trgovini organima na Kosovu. Podizanje optužnice očekuje se u prvoj polovini godine, a ona će obuhvatiti bivše članove glavnog štaba "OVK" i bivše komandante zona "OVK"

  • 8

Prištinski list "Ekspres" piše da je specijalni istražni tim Evropske Unije kojim rukovodi tužilac Klint Vilijamson završio istragu o trgovini organima na Kosovu, kao i da će optužnica obuhvatiti bivše komandante takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.

Kako saznaje "Ekspres", podizanje optužnice očekuje se u prvoj polovini godine, a ona će obuhvatiti bivše članove glavnog štaba "OVK" i bivše komandante zona "OVK".

List podseća da je specijalni tim počeo istragu o trgovini organima na Kosovu u septembru 2011. godine, dodajući da je sada okončao rad i da je Vilijamson završio pisanje izveštaja na osnovu koga ima dovoljno osnova za podizanje optuznice.

List, takođe, navodi i da Vilijamson neće biti tužilac u ovom slučaju, jer je njegov zadatak bio samo da završi izveštaj o istrazi.

"Ekspres", međutim, navodi da i posle istrage ostaje pitanje gde su nestala tela otetih Srba, a ne da li su njima oduzeti organi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ihs

    14. januar 2014 | 22:21

    I na kraju ce biti da su Srbi sami sebi vadili organe .....

  • Zoran

    14. januar 2014 | 22:53

    A gde je tu ljubimac zapada Taci ? Dali imaju mu.a da I njega optuze.

  • Nesalomivi

    14. januar 2014 | 23:04

    Mnogo im trebalo da to urade...sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA