Beba umrla u Tiršovoj zbog nedostatka kiseonika?

Roditelji nesrećne devojčice tvrde da u sanitetskom vozilu, koje je Nikolinu 8. januara, kada je došlo do gušenja, prevozilo od Guče do Čačka, nije bilo dovoljno kiseonika, zbog čega joj je mozak otkazao

  • 23

Šesnaestomesečna Nikolina Tadić iz Guče preminula je u utorak u Dečjoj klinici u Tiršovoj, nakon što je šest dana bila u dubokoj komi usled gušenja koje je nastalo kad je progutala zrno pasulja, objavile su "Večernje novosti".

Roditelji nesrećne devojčice tvrde da u sanitetskom vozilu, koje je Nikolinu 8. januara, kada je došlo do gušenja, prevozilo od Guče do Čačka, nije bilo dovoljno kiseonika, zbog čega joj je mozak otkazao, što je izazvalo komu. Sa druge strane, lekari tvrde da je dete sve vreme bilo pokriveno kiseonikom.

Otac Milanko Tadić, skrhan bolom, seća se tragičnog dana i kaže da je devojčica poplavila, a potom joj je pena krenula na usta. Tvrdi da je bila sigurno 15 minuta bez kiseonika. Majka Dragojla je bez reči, nema, u strašnom bolu.

- Neko će morati da odgovara za smrt našeg deteta. Neću stati, boriću se do kraja da dokažem da su oni krivi. Učiniću sve da se ovakve stvari u Dragačevu više ne ponove, da više nijedan roditelj ne doživi našu sudbinu - kazao je Milanko, koji je u utorak iz klinike preuzeo telo ćerke.

Niko još ne može da poveruje šta se dogodilo maloj Nikolini. Pričaju da je bila veselo dete, puno života. Tragičnog dana se igrala u kući, kada je pronašla zrno pasulja na podu i progutala ga. Tada je krenulo gušenje... Prevezena je kolima Hitne pomoći do čačanske bolnice, a odatle hitno u kliniku u Tiršovoj.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lidija

    14. januar 2014 | 23:57

    Ne razumem sto odmah krive lekare?! Pa nije taj lekar dao pasuljem da se igra, vec detetovi roditelji. Gde su bili i koliko dugo ostavil idete bez nadzora, dok je ono slobodno jelo pasulj??? Ne daj boze nikom, ali bolje da se pokriju usima sa tim najavljenim tuzbama. Krivi su sami!

  • Jo

    15. januar 2014 | 00:03

    Nije progutano nego aspirirano zrno. Zrno koje nije smelo da se nadje devojcici na dohvat ruke.

  • Tina

    15. januar 2014 | 00:13

    Joj,Bože..Strašno i tužno.Jadni roditelji..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA