KRISTIJAN OSUĐEN NA 14 GODINA: Nisam cvećka, ali mrzim drogu i narkomane!

- Sramota me, stidim se toga što sam doveden u bilo kakvu konotaciju s drogom! Znao sam da me policija prati. Ja sam njihov ljuti protivnik, jer nisam hteo da prodajem drogu za njih, niti da ubijam za DB - poručio Golubović u završnoj reči i zamolio sudiju da bude milostiva

  • 31
Kristijan Golubović Foto: S. Pikula

Aleksandar Kristijan Golubović osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na 14 godina zatvora zbog trgovine drogom, što je skoro duplo veća kazna od one od sedam i po godina, na koliko je osuđen posle prvog suđenja.

Istom presudom Safet Ibrović osuđen je na šest, Mirsad Fujajkić četiri, a Ferat Skenerovski tri godine i osam meseci zatvora.

Sudsko veće nije prihvatilo njegovu odbranu, kao ni završnu reč Kristijana Golubovića, tokom koje je pokušao da ih ubedi da nikada nije trgovao drogom.

- Sramota me, stidim se toga što sam doveden u bilo kakvu konotaciju s drogom! Ja se stidim što sam ovde pred vama. Čak i da me oslobodite, nećete ništa učiniti da se izbriše mrlja da je Kristijan Golubović u crkvi dilovao drogu, koju je prodavao maloletnicima - rekao je Kristijan u završnoj reči.

Pred presudu, dodao je i da ga posebno pogađa to što je 16. januara 2010. uhapšen ispred Crkve svetog Marka.

- To je najgori dan u mom životu! Pogrešio sam što sam došao tamo. Nikada ne bih oskranavio to sveto mesto - kazao je on.

U svom maniru, Golubović je još jednom ponovio da mrzi drogu i narkomane, kao i da je činio sve da skloni decu s ulice.

Kako je naveo, nije trgovao drogom, već je organizovao ultimatfajt mečeve i prodavao hot-dog na nelegalno postavljenim kolicima u centru grada.

- Znao sam da me policija prati. Ja sam njihov ljuti protivnik, jer nisam hteo da prodajem drogu za njih, niti da ubijam za DB. Znam da me i sada prate - rekao je on i naveo da misli da mu je sve namestio jedan političar, kome se zamerio.

Od sudije je zatražio da ga oslobodi ili da ga osudi na kaznu u vremenskom periodu koji je već proveo u pritvoru. On je otkrio i svoje planove za budućnost.

- Imam nameru da napravim izložbu i izbacim autobiografiju. Bićete iznenađeni! Dobio sam i ponudu da budem kondicioni trener ženskog KK Šumadija - rekao je Kristijan i zamolio sudiju da bude milostiva, kada bude donosila presudu.

Kristijan je u pritvoru već proveo četiri godine, tasko da mu je preostalo da odsluži još deset godina kazne. Do pravosnažnog stupanja presude na snagu, Kristijan će biti na slobodi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zullu

    15. januar 2014 | 14:34

    Ala su ga odrapili...

  • Realnost

    15. januar 2014 | 14:40

    On jeste takav kakav je ali mislim da on to nebi uradio! Sve mi smrdi na nameštaljku! PRAVDA ZA KRISTIJANA!!!

  • zika

    15. januar 2014 | 15:10

    Covece, ovaj na kraju ispade, sportski aktivista, humanitarni radnik, primeran gradjanin, pisac i sto sta jos!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA